EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

U BVB jasni: Holand ostaje, tražimo zamjenu za Sanča

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Sebastijan Kel opovrgao je glasine da bi norveški napadač Erling Holand mogao da napusti tim iz Severne Rajne-Vestfalije.

Ofanzivac Džejdon Sančo je napustio Borusiju i novi je igrač Mančester Junajteda, a govorilo se da bi i Holand mogao da ode sa „Vestfalena“.

– Nema nikakvih novosti po pitanju Holandovog statusa. On je u našim planovima i uskoro se vraća u tim. Želi da igra fudbal, kod nas se osjeća komotno i raduje se mogućnosti da postigne mnogo golova. Što se tiče zamjene za Sanča – radimo na tome. Želimo igrača koji će se, se baš kao i Džejdon, razviti u igrača svjetske klase – izjavio je Sebastijan Kel.

Portal Goal.com prenio je da je Čelsi kontaktirao sa Borusijom oko potencijalnog transfera Holanda i ponudio 176 miliona evra kao obeštećenje, ali u Borusiji nisu bili zainteresovani.

Holand (20) je u Dortmundu od početka 2020. godine, kada je BVB pojačao došavši iz redova Red Bula iz Salcburga. U prethodnoj sezoni je u dresu Borusije na 41 zvaničnoj utakmici postigao 41 gol.

Nova sezona Bundeslige, u kojoj će Bajern braniti titulu šampion, počinje 13. avgusta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button