BOKSBORILAČKI SPORTOVI

Boks izašao iz tunela

Već poslije dva kola Regionalne lige u boksu jasno je da će ova sezona po kvalitetu, ali i mnogim drugim segmentima biti daleko bolja nego prethodne.

Ovogodišnje takmičenje, u kojem nastupa osam klubova podijeljenih u dvije grupe, počelo je pod parolom “Za spas boksa” i već se sada može naslutiti da bi “plemenita vještina” ponovo mogla da dobije značajno mjesto na sportskoj sceni u zemljama bivše Jugoslavije iz kojih je svih osam učesnika.

– Boks ponovo trese sportsku scenu Balkana. Čekalo se decenijama na izlazak iz tunela. Vrijedjelo je čekati i dočekati svjetlost u znaku ujedinjenja, ali i planetarne smotre boksa kojoj će sa velikim ponosom domaćin biti Srbija. Međutim, teško bi se uspjelo da nema velikog pregaoca, predsjednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina, ali i velikog zaljubljenika u boks, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se svojski potrudio da regionalnom takmičenju, ali i razvoju boksa u toj zemlji pomogne u svim segmentima – naglasio je predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske i prvi čovjek Radnika Milenko Tomić.

Dodao je da su jedan od najvećih razloga sve veće popularnosti takmičenja TV prenosi svih mečeva.

Bijeljinci su i ove godine učesnik regionalnog takmičenja, a pored njih u grupi B su još Vitezovi (Hrvat-ska), Maribor (Slovenija) i Crvena zvezda (Srbija). U grupi A su: Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Sjeverna Makedonija) i Crnogorski sokolovi (Crna Gora).

– Sigurno da je grupa B u kojoj smo mi daleko kvalitetnija od one druge, jer Crvena zvezda, Vitezovi i mi konkurišemo za jedno od prva dva mjesta, koje vodi u plej-of. U drugoj grupi Loznica je izraziti favorit, ali sigurno je da će biti iznenađenja. Poslije dva kola imamo polovičan uspjeh i mogu da budem zadovo-ljan. Naredni meč koji će se održati u septembru, kada dočekujemo Crvenu zvezdu biće istinski praznik i ko iz njega izađe kao pobjednik biće korak bliže polufinalu – nastavio je Tomić.

Bijeljinci su se za ovo takmičenje dodatno pojačali.

– I u prošloj sezoni imali smo jednu od najboljih ekipa, a naša želja je da i sada predstavimo boks i sport Srpske u najboljem svjetlu. Pojačali smo se sa četiri boksera iz njemačke Bundeslige. Naš najperspektivniji borac je dvadesetogodišnji Leo Cvitanović od koga očekujemo da u dogledno vrijeme donese medalju sa najvećih takmičenja – istakao je Tomić.

Glas Srpske

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: phuket legal firm
Back to top button