FUDBAL

Čelsijev talenat Englesku mijenja Ganom zbog rasizma?

Talentovani Čelsijev fudbaler Kalum Hadson-Odoi razmišlja da prestane da igra za Englesku i “pređe” u selekciju Gane.

Nakon što su Bukajo Saka, Markus Rašford i Džejdon Sančo dobili više od 12.500 rasističkih uvreda na društvenim mrežama zbog promašenih penala u finalu Evra, Hadson-Odoi je počeo razmišljati o promjeni reprezentacije.

Engleska policija je počela istragu u vezi sa rasističkim vrijeđanjem fudbalera Engleske na društvenim mrežama, a među njima se našao i trgovac nekretninama Endru Boun koji je suspendovan sa svog radnog mjesta.

Prije njega uhapšen je fudbalski trener Nik Skot koji inače radi sa decom. On je vrijeđao Markusa Rašforda, a na ispitivanju se branio da mu je račun bio hakovan.

On razmatra mogućnost da zbog rasizma zaigra za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen, kako ne bi doživio sličnu situaciju kao njegove kolege iz Arsenala i Mančester junajteda.

Hadson-Odoi je nedavno boravio u Gani gdje je bio gost i kod predsjednika Akufa-Ada, a koji je pozvao ministra sporta da učini sve kako bi igrač Čelsija zaigrao za “crne zvezde”.

Čelsijev igrač ima tri nastupa za Englesku, ali i dalje ima opciju promene reprezentacije, pod uslovom da ponovno ne nastupi.

Hudson-Odoi bi morao da čeka do novembra sljedeće godine jer pravilnik FIFA zahtijeva da prođu najmanje tri godine od posljednjeg nastupa da bi se promijenila reprezentacija.

Igrač Čelsija je poslednji put za “Tri lava” igrao na jesen 2019. Njegova tržišna vrijednost prema portalu Transfermarkt je 31 milion evra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button