ATPTENIS

ĐOKOVIĆ PRELOMIO Ide po olimpijsko zlato

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković potvrdio je da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

– S velikim ponosom se pakujem za Tokio i pridružujem našoj reprezentaciji u borbi za najsjajnija odličja na olimpijskim borilištima. Za mene je igra za Srbiju uvek bila posebna radost i motivacija i daću sve od sebe da nas sve obradujem! Idemo – napisao je Novak.

Đoković je ove godine trijumfovao na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu. Poslije trijumfa u Londonu izjavio je da se dvoumi da li da učestvuje na Olimpijskim igrama, s obzirom na brojne restrikcije u Tokiju.

U četvrtak uveče je, ipak, potvrdio da će biti deo srpskog tima. To znači da će se ove godine boriti za „zlatni slem“, koji podrazumijeva sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama. Đoković je najveći uspjeh na olimpijskim turnirma ostvario 2008. godine, kada je osvojio bronzu, dok je 2016. godine poražen u prvom kolu od Huana Martina del Potra. Teniski turnir u Tokiju počinje 24. jula, a Đoković je apsolutni favorit jer su mnogi igrači iz samog svjetskog vrha odlučili da ne idu u Tokio, a među njima su Rafael Nadal, Rodžer Federer, Denis Šapovalov, Nik Kirjos, Roberto Bautista Agut…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button