FORMULAMOTOSPORT

“Gasli se promijenio, vozio bi bolje nego 2019.”

Pjer Gasli je pokazao fantastične vožnje po povratku iz Red Bula u Alfa Tauri, a savjetnik ovog tima Helmut Marko vjeruje da bi mladi Francuz vozio bolje u tom austrijskom timu nego 2019. godine. Tada baš i nije imao uspjeha.

Pjer Gasli je 2019. godine prešao iz Toro Rosa u Red Bul. U austrijskom timu nisu bili uopšte zadovoljni njegovim rezultatima, imao je jedno peto mjesto i onda je izvršena rokada. Gasli je poslat nazad u Toro Roso, a Aleks Albon u Red Bul. Do kraja te sezone je Francuz oduševio svojom vožnjom u Brazilu gdje je osvojio drugo mjesto, a zatim je 2020. napravio još veći rezultat pobjedom u Monci.

U aktuelnoj sezoni ima 39 bodova i treće mjesto u Azerbejdžanu, a to je dovoljno da ubijedi doktora Helmuta Marka da promijeni stav o njemu.

– U ovom trenutku pitanje povratka se ne postavlja. Postoji opasnost da kada si pored Ferstapena imaš problema u kvalifikacijama kao Peres. Međutim Gasli se promijenio. Nedavno smo razgovarali u Gracu, ne bi reagovao niti bi nastupao kao što je to radio u Red Bulu – kaže Helmut Marko.

Savjetnik Red Bula vjeruje da će juniorski tim Alfa Tauri moći da se bori sa Meklarenom i Ferarijem u sredini tabele konstruktora.

– Jedna strana je da Cunoda nije uvijek među osvajačima bodova, a Gasli uvijek osvaja. Alfa Tauri je imao dvije ili tri trke gdje nije iskoristio potencijal bolida. Generalno, cilj je da se nadmeću sa Meklarenom i Ferarijem. Zato je Gasli tamo i zato ostaje lider Alfa Taurija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button