TENIS

“Novak je kao kralj zamka – može da uradi ‘nemoguće'”

Pored GOAT teme jedna od onih o kojoj se priča je može li Novak Đoković da kompletira sva četiri Grend slema u godini?

O tome je govorio Australijanac Pet Keš, bivši šampion Vimblona, i uvjeren je da Srbin može da pobijedi i na US openu, ali i Olimpijskim igrama u Tokiju ukoliko bude nastupio.

Time bi kompletirao “Zlatni slem”, što nikome u istoriji tenisa nije pošlo za rukom.

– Ova godina je sjajna prilika za Novaka Đokovića da osvoji sve Grend slem titule. Bez nepoštovanja drugih igača, ovogodišnji žreb na Vimbldonu je sigurno jedan od najslabijih u posljednjih mnogo, mnogo godina – počeo je Keš za L'Ekip.

Objasnio je da su Đokovićevi konkurenti u velikom zaostatku za svjetskim brojem jedan.

– Dvije velike zvijezde se vraćaju poslije povreda. Endi Marej i Rodžer Federer su igrali dobro, ali više nisu na vrhuncu karijere. Mladi koji dolaze još ih nema. A Novak sjedi na vrhu te planine poput kralja zamka – dodao je.

Australijanac vjeruje da je za Novaka sve dostižno zbog forme u kojoj se nalazi.

– Posljednjih dana se mnogo govori o mogućnosti da Đoković i dalje uništava statističke parametre. Veličanstvena sezona mu omogućava da sanja o nivoima do kojih je bilo gotovo nemoguće doći. Dvije se ističu simbolikom i dimenzijom, Olimpijske igre u Tokiju, koje je Nole doveo u pitanje, i US open. Njegov cilj je sigurno da osvoji sva četiri Grend slem turnira u godini. To nije lako ostvariti, ali mislim da je to na njegovoj meti i mora da mu bude prioritet. Apsolutni vrhunac tenisa je slaviti na sva četiri Grend slema u godini – završio je Keš.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button