FUDBALREGION

Stanojević: Nemamo isti status kao Zvezda

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević govorio je o startu nove sezone Superlige Srbije koji je zakazan za petak.

– U Srbiji, u našem prvenstvu, ne smeš da grešiš ne samo na startu sezone, nego nikada. Mislim da je ovo jedinstveno prvenstvo na svetu. Morate sve utakmice da pobedite da biste bili konkurentni. Ne želim da tražim alibi, ali stvarno je teško boriti se sa protivnikom koji za četiri godine izgubi četiri utakmice. Nijedna liga to nema niti je verovatno imala. Prošle godine smo procentualno osvojili broj bodova koji je nekada bio dovoljan za titulu, a sada više sa tim niste ni konkurentni. Ali borićemo se. Pokazivali smo u nekim trenucima da možemo. Videćemo.

Šef stručnog štaba crno-belih smatra da njegov klub nema isti status kao Crvena zvezda.

– Verujemo da će već u Novom Sadu biti veći broj naših navijača. I zato što ovo gostovanje dolazi pred jednu evropsku utakmicu, a pogotovu u ovim vremenima… Teškim za Partizan, ipak nemamo mi taj status kao što ima naš najveći protivnik.

Ove sezone će u Superligi Srbije prvi put biti primenjena VAR tehnologija, tako da ne bi trebalo da bude sudijskih grešaka na koje su se žalili u Humskoj u prethodnim sezonama.

– Tu bih se saglasio sa kolegom Milanovićem. Ako imate čistu nameru vama VAR i ne treba. On pomaže u nekim situacijama. Ali ako nemate, može i da vam odmogne. Sve je do ljudi. Ipak su ljudi ti koji kontrolišu sve te situacije. Ali nadam se da će i ako bude nekih neodumica liga biti u nekom korektnijem stanju. Dešavaju se greške. Ono otkad sam se ja vratio, nismo imali nekih problema sa sudijskim odlukama. Nadam se da neće ni sada biti drastičnih situacija.

Za sada nema ništa novo što se tiče transfera.

– Najvažnije je da imamo sklopljen tim, uvek fali neko naravno. Gledamo, pratimo igrače, ali nemamo sada da kažemo da je nešto blizu baš, ni kad su dolasci, ni kad su odlasci u pitanju. Ima interesovanja, ovo što ima i po medijima. Ali ne žurimo. Čekamo. Prelazni rok traje do septembra – rekao je Stanojević.

Partizan u prvom kolu gostuje Proleteru u Novom Sadu u subotu od 17.00.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button