OSTALI SPORTOVIVATERPOLO

VK BANJALUKA: Umjesto čestitke isporučen im račun

Vaterpolisti Banjaluke postali su šesti put šampioni BiH, ali su im lokalne vlasti umjesto nagrade ili bar čestitke ispostavili račun od 3.500 maraka zbog organizacije završnice prvenstva na Gradskom olimpijskom bazenu.

Trener Banjalučana Slobodan Grahovac ostao je blago rečeno u čudu ovakvim raspletom, tvrdeći da ni u jednom važećem pravilniku ne postoji stavka za tako nešto.

– Postoji odluka Skupštine grada da smo klub od javnog interesa i da za sva prvenstva koja organizujemo ne plaćamo nikakve troškove. Tu odluku imaju i u gradskom resoru za sport i u “Akvani”, ali očigledno ne komuniciraju na valjan način. Upozorili smo ih i prije održavanja, ali džaba – rekao je Grahovac.

Osim toga, dodao je da je VK Banjaluka prilikom raspodjele novca za 2021. godinu dobio 12 umjesto 15.000 maraka.

– Sa druge strane, povećana nam je cijena zakupa za kancelariju na bazenu, pa kada se sve sabere ispada da nam od grada ostane nekih 8.500 KM godišnje. Pisali smo i ostalim nadležnim institucijama jer uskoro treba da se prijavimo za evropska takmičenja, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa jer ni od koga nismo dobili odgovor. Ne napadamo nikoga, već po ko zna koji put ponavljamo da ne postoji valjan sistem i da se sve rješava ad hok – dodao je Grahovac.

Pričao je i o problemu koji ih već duže prati, jer sa novom administracijom “Akvane” ne mogu da nađu zajednički jezik za neke trivijalne stvari.

– Uporno nam daju dimenzije bazena za ženski vaterpolo. Osim toga, ne daju nam čak ni da zalijepimo plakat na kome pozivamo djecu da besplatno trenuraju vaterpolo. Možda je to zato što se na Gradskom olimpijskom bazenu pitaju bivši fudbaleri i košarkaši, a ne neko ko im veze sa vodenim sportovima – zaključio je Grahovac.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: crumpets disposable
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button