TENIS

Đoković će u Tokiju imati ozbiljnu konkurenciju

U borbi za olimpijsko zlato, najbolji teniser svijeta Novak Đoković imaće ozbiljnu konkurenciju uprkos brojnim otkazima.

Najzvučnije ime koje neće nastupiti svakako je Rafael Nadal, osvajač zlatne medalje 2008. godine – on je odabrao da prvo ode u Vašington i da odatle započne pripremu za US openu.

U Tokio neće ni Denis Šapovalov, koji je pružio jak otpor Đokoviću nedavno na Vimbldonu, kao ni Roberto Bautista Agut, koji je na takvoj vrsti podloge umio i da pobijedi Novaka.

Otkazi Federera i Tima u ovom trenutku ipak ne mijenjaju spisak favorita, s obzirom na Rodžerovo dugo odsustvo i pad u kojem je Dominik.

Međutim, konkurencija je veoma jaka, počev od Danila Medvedeva, čiji omiljeni dio sezone sada počinje, a koji je pobijeđivao Novaka na betonu, u Sinsinatiju, i imali su mnogo neizvjesnih duela. S njime bi Đoković mogao da se sastane tek u potencijalnom finalu.

Rusu je beton omiljena podloga bez premca, na tvrdoj podlozi uživa i Stefanos Cicipas, koji je 2018. godine u Torontu dobio i Novaka.

Tu je i Aleksander Zverev, zatim Andrej Rubljov, ali i Mateo Beretini, koji je igrao polufinale US opena 2019. godine.

Generalno, beton je podloga na kojem se većina mlađih odlično snalazi, a format je takav da se igra na dva dobijena seta – Novak je i dalje favorit, ali na dva seta je mogućnost iznenađenja veća.

Već u prvoj rundi mogući su nezgodni protivnici poput Imbera, Bublika…

Teniski turnir na OI igra se od 24. jula do 1. avgusta, a žrijeb je na programu 22. jula, od 4.00 po srednjoevropskom vremenu.

Novak je u Pekingu 2008. osvojio bronzanu medalju, a 2012. je izgubio od Marija u polufinalu i od Del Potra u borbi za treće mesto. U Riju 2016, Del Potro ga je eliminisao u prvoj rundi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button