OSTALI SPORTOVI

Nađa Higl se sa porodicom preselila u Sloveniju

Nađa Higl, najbolja srpska plivačica svih vremena, sa porodicom se preselila u Sloveniju. Tiho, da niko ne zna.

Milan Boharević, suprug svjetske prvakinje na 200 metara prsno iz Rima 2009. godine, dobio je posao u Ljubljani i sa njim su krenuli Nađa i njihovo dvoje dece. Velika šampionka je ovakav epilog najavila u aprilu, prilikom slučajnog susreta na bazenu u Pančevu.

– Imam školicu plivanja. Lepo je što radiš sa decom, daju ti energiju, dok si na bazenu zaboravljaš svakodnevne probleme. Međutim, kada se podvuče crta, teško je finansijski biti i na pozitivnoj nuli – govorila je tada Nađa Higl.

Naredni korak je već tada znala.

– Najverovatanije odlazim iz Srbije, selim se sa porodicom u Ljubljanu. Već dugo suprug i ja to hoćemo da uradimo, ali nas je ova situacija sa koronavirusom malo usporila. Nadam se da ćemo sve završiti do kraja leta, kada najstarije dete treba da krene u školu.

Finansijski momenat, iako važan, očigledno nije bio presudan u kreiranju odluke.

– Umorna sam od stalne borbe sa nevidljivim neprijateljima. Ljudi se ovde prelako potroše. Videli ste i da se Milorad Čavić vratio u Ameriku. Ko zna možda smo i mi krivi jer ne znamo da se borimo na „pravi“ način – govorila je Nađa.

Glavni razlog su deca i njihova budućnost.

– Da smo samo suprug i ja u pitanju možda bi i ostali. Navikli smo i pomirili se sa nekim stvarima. Međutim, zbog budućnosti naše dece, bolje je da odemo. Želim da odrastaju u uređenom sistemu u kojem će imati mnogo veće šanse da ispune svoje ambicije iz bilo koje oblasti – istakla je Nađa Higl.

Jedna od najvećih sportistkinja u istoriji Srbije na kraju tog razgovora je istakla.

– Ne ljutim se ni na koga, ni od koga ništa ne tražim. Odlazimo jer mislimo da je to najbolje za našu porodicu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy Cz guns
Back to top button