KOŠARKANBA

Novicki: Luka je bolji sada nego ja u svom zenitu

Legendarni Dirk Novicki ističe da je uvijek tu za Luku Dončića, koji je Nijemca naslijedio u ulozi lidera Dalas Meveriksa.

Novicki je sa Mevsima uzeo titulu 2011. godine, a Dončić je dvaput s timom stigao do plej-ofa, i oba put izgubio na startu od Los Anđeles Klipersa.

– Razvili smo divan odnos, i pomalo je tužno što smo skupa igrali samo jednu godinu. On je poseban talenat, toliko dobro čita igru sa samo 21-22 godine i nevjerovatno je svestran. Rekao bih da je već sada bolji od mene u trenutku mog zenita. Toliko je dobar – kaže Dirk i dodaje:

– Bilo je zadovoljstvo biti tu oko njega – dobar je dečko, želi da uspije. Ostali smo u kontaktu. Uvijek sam tu za njega ako mu je nešto potrebno, ako ima neko pitanje ili problem, naravno da ću mu pomoći.

Novicki je istakao da mu je drago ako je on otvorio put nekom drugom igraču, kao što su njemu činili njegovi prethodnici.

– Bilo je Evropljana koji su meni utrli put. Detlef Šrempf mi je bio idol, zatim Kukoč, Petrović… Imponuje mi da čujem da je moja karijera pomogla da se otvori put za nekog mlađeg i ako sam inspirisao nekog iz Evrope da radi naporno i da se bavi košarkom – zaključio je Novicki.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button