BIHFUDBAL

VELIKI PROMET, MALA ZARADA Samo Sarajevo i Borac prodali igrače

Velik promet mala zarada. Tako bi se u jednoj pomalo već otrcanoj frazi mogao opisati dosadašnji prelazni rok u fudbalu BiH. Klubovi su baš kao što je i neko nepisano pravilo dovodili samo slobodne igrače, a samo je Zrinjski platio Krupi 25.000 evra za mladog Danila Šipovca.

Za razliku od minulih ljeta kada je bilo više izlaznih transfera za novac, do sada su profitirali samo Sarajevo i Borac.

Sa “Koševa” je put poljskog Rakova otišao golman Vladan Kovačević za 500.000 evra, dok je dres Borca razdužio Almedin Ziljkić i prešao u Olimpiju koja je Banjalučanima platila 200.000 evra uz mogućnost da se još nekoliko stotina hiljada evra slije u kasu ukoliko omaleni krilni napadač ispuni bonuse iz ugovora.

Almedin Ziljkić predstavljen u Ljubljani

Svi ostali transferi, a samo je Zrinjski doveo 17, a pustio 18 fudbalera otišli su i došli bez nadoknade. Mnogo je mijenjao i Radnik, koji je napustio 19 igrača, a u tim Vlade Jagodića stiglo je 14 fudbalera. Šampion Borac nije mnogo mijenjao, stigli su talentovani golman Nikola Ćetković, te Amar Begić i Enver Kulašin, a od iskusnijih igrača došli su Milan Vušurović i Ante Žievković. Gradski stadion osim Ziljkića napustili su Elvis Mehanović, Boban Georgijev i Marko Brtan, dok su na pozajmicu otišli Bojan Marković Amar Tahrić i Miloš Borovčanin.

Značajno su se pojačali povratnici u elitu Leotar i Rudar Prijedor, naročito Trebinjci koji u dan pred start lige doveli Ognjena Todorovića, Asima Zeca, Đoku Milovića… Željezničar je evientno u velikoj krizi, dok je i Sarajevo ispadanjem od Milsamija pokazalo da se nestabilna situacija započeta u drugom dijelu prošle sezone prelila i na novu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: colt 45 revolver
Back to top button