BICIKLIZAM

DOMINACIJA Pogačar opet osvojio Tur dе Frans

U subotu je na programu bila 30,8 kilometara duga 20. etapa „Tur de Fransa“, a na hronometar se vozilo od Liburna do Sen Emilona – najbrži je bio Belgijanac Vaut van Eert, ali je trijumf na cjelokupnom Turu obezbedio mladi Slovenac Tadej Pogačar!

Njemu je za ukupnu pobjedu potrebno samo da dođe do cilja u nedjelju u Parizu.

U posljednjoj etapi, koja će se voziti u nedjelju i koja se tradicionalno završava na Jelisejskim poljima, žuta majica se ne izaziva. Prednost vozača Emirejtsa u odnosu na drugoplasiranog Jonasa Vindegorda pred 21. etapu je pet minuta i 20 sekundi. Treći je Ričard Karapas sa zaostatkom od sedam minuta i tri sekunde.

Pogačar, 22-godišnjak iz Komende, slavio je 2020. godine na Turu, ali je do žute majice stigao tek u pretposljednjoj etapi. U ovogodišnjem izdanju „Trke oko Francuske“ mladi Slovenac je do vođstva u generalnom plasmanu stigao znatno ranije – žutu majicu je od Matjua van der Pula preuzeo poslije osme etape i od tada nije ispuštao prednost.

Od posljednjih šest Gran Turova Slovenci su osvojili čak četiri – Primož Roglič dvaput je trijumfovao na Vuelti, a ovo je bio drugi Pogačarev Tur u nizu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button