FUDBAL

Komemoracija Radomiru Antiću održana u Užicu

Komemorativni skup povodom smrti jednog od najboljih srpskih trenera svih vremena Radomira Antića održan je u Narodnom pozorištu u Užicu.

Nekadašnji selektor A reprezentacije Srbije, koju je u velikom stilu odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku 2010, preminuo je 6. aprila 2020. godine u Madridu, poslije kratke bolesti, u 72. godini života.

Kako je saopštio FSS, u prisustvu članova porodice, prijatelja, predstavnika FK Partizan i Fudbalskog saveza Srbije, kao i velikog broja sportskih radnika iz cijele zemlje, odata je posljednja pošta čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskom, jugoslovenskom, evropskom i svjetskom fudbalu.

U ime svih Užična koji vole fudbal, od Radomira Antić oprostio se potpredsjednik UO FK Sloboda Nemanja Nešić.

– Govoriti o Radomiru Antiću u ime kluba u kome je ponikao, zapravo je priča o decenijama bliskosti, emocija i ljubavi. Njegova veličina nije u tome šta je osvojio, već u tome što je bio veliki u sitnicama koje život znače. U činjenici da je ispred gradske kafane njegov sto uvijek bio najpuniji. U tome što je sa pažnjom slušao svoje Užičane ljude iz okolnih sela kako mu govore kakvu taktiku treba da postavi u Južnoj Africi – rekao je Nešić.

– Radomir je izuzetan primjer osobe koja bez obzira na zvijezdu na koju se popela, nije zaboravila kamen sa kojeg je ponikla. Kao pouka i kao primjer za druge. Njegova odluka da za večnu kuću ne odabere ni Madrid ni Aleju velikana u Beogradu, već groblje u Užicu, više je nego dovoljan razlog da užički fudbalski hram dobije ime po Radomiru Antičhu. Od danas pa ubuduće, sve fudbalske bajke ispisujemo na stadionu „Radomir Antić“. Zbog Radomira, zbog Užica, zbog Slobode – zaključio je Nešić.

Poslije prikazanog filma o karijeri Radomira Antića, prisutnima se obratio predsjednik FK Partizan Milorad Vučelić.

– Kada govorim o Radomiru Antiću, uvijek mi je ispred očiju ta predivna slika njegove porodice koju sam imao sreću i zadovoljstvo da upoznam, da vidim njegove divne unuke kako u dresovima Partizana trče po Madridu, tu njihovu ogromnu ljubav prema crno-bijeloj boji. Antićeva odanost porodici i duh zajedništva kojem je težio, najbolje su došli do izražaja kada je bio na funkciji selektora reprezentacije Srbije, kojoj je vratio kult i podigao je na pijedestal. On je jedan od rijetkih Partizanovaca koji o Partizanu nikada nijednu ružnu riječ nije rekao – rekao je Vučelić.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button