FUDBALREGION

SAHRANJEN RADOMIR ANTIĆ Na ispraćaju Divac, Vidić, Stanković, Jovanović…

Legendarni srpski trener Radomir Antić sahranjen je na užičkom groblju Dovarje uz prisustvo borjnih sportskih radnika.

Kovčeg sa urnom nekadašnjeg selektora reprezentacije Srbije položen je u porodičnu grobnicu Antić više od godinu dana od smrti čuvenog trenera.

Od jedinog čovjeka koji je predvodio Real Madrid, Barselonu i Atletiko Madrid oprostila se porodica, prijatelji, nekadašnji saigrači iz FK Sloboda u kojoj je ponikao, a prisutni su bili Vlade Divac, Nikola Lončar, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Milan Jovanović, Nenad Milijaš, Miroslav Radošević, Zoran Mirković, Gordan Petrić, Zoran Njeguš, Goran Pandurović…

– Kao jedan od najistaknutijih srpskih trenera, on je taj koji je povratio veru našeg fudbalskog naroda u snagu i veru naše reprezentacije. Kod naših igrača vratio je kult reprezentacije, one za koju se gine umesto da se čuvaju noge i kalkulišu novi ugovori. Sklonili su ga moćnici da ih ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan. Kako i da ne bude, jedni trener u istoriji sve tri fudbalske veličine Španije – Reala, Barselone i Atletiko Mardrida, ne samo trener, već i prvak – rekao je nekadašnji predsednik užičke Slobode Dragan Subotić.

Radomir Antić umro je 6. aprila 2020. u Madridu, a njegova urna položena je u Užicu 13 mjeseci kasnije zbog epidemiološke situacije. Stadion u Užicu uskoro će poneti ime legendarnog trenera.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button