FUDBAL

Stanković: Lijepo je da se pobijedi, ali nismo izgubili

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković iznio je utiske poslije “mršavog” remija sa Vojvodinom na startu sezone.

Stanković je pred novinare došao u ne baš raspoloženom stanju, ali je i tako rekao da je falila samo realizacija za pozitivan utisak.

Na kraju, ipak, samo 0:0 pred oko 20.000 navijača na stadionu “Rajko Mitić”.

– Falio nam je samo gol za potpuni spektakl i povratak navijača. Stvorili smo dosta prilika, imali kontrolu, dosta dobro trčali. Realizacija je bila problem, stvarali smo šanse, svaki napadač po jednu ili dvije u tako se namjestilo – rekao je Stanković.

Trener Zvezde ne smatra da će se ovaj rezultat odraziti na duel sa Kairatom u kvalifikacijama za Ligu šampiona

– Svi smo jedva čekali ovaj meč. Djelovali smo kompaktno, nametnuli smo ritam, ostavljajući im samo nekoliko kontri. Vojvodina je dobro odigrala, pogotovo iza lopte, u jakom bloku – dodao je.

Stankovića ne brine to što crveno-bijeli nisu na premijeri pobijedili.

– Lijepo je kada se pobijedi, ali nismo ni izgubili. Uvijek se može naći mana ili zarez. Nemam šta da kažem igračima Kada bude došao gol sve će izgledati drugačije – ističe.

Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević bio je prezadovoljan ostvarenim na “Marakani”.

– Zvezda nije uzalud šampion, pred polupunim stadionom došli smo do remija i ja mogu samo da čestitam mojim igračima. Otišlo nam je devet igraca, još dvojica su povrijeđena i to je čak 11. Pokazali su karakter moji momci, sebi dokazali da imaju kvalitet. Malo nas je i Bog pogledao i osvojili smo veliki bod. Sa Zvezdom može samo ovako – rekao je Đorđević.

Đorđević, koji je bio kapiten i trener omladinaca Zvezde, izjavio je da očekuje puno od ove sezone, pa i napad na trofej.

– Zvezda i Partizan su jači, ali mi napadamo sva tri fronta, znamo da smo daleko od vječitih, ali sportski je nadati se. Uradićemo sve i da pobijedimo Partizan, ali bismo bili zadovoljni i bodom – zaključio je.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button