OSTALI SPORTOVI

Olimpijac sa 51 godinom otvorio dušu “Novakova knjiga mi mnogo pomogla”

Brus Gudin (51), najstariji od 211 olimpijca Novog Zelanda na predstojećim igrama u Tokiju, kaže da je inspiraciju pronašao i u knjizi Novaka Đokovića „Serviraj za pobjedu“.

Godine 2011, Đoković je izdao knjigu Serve to Win, u kojoj govori o svojoj ishrani i načinu života.

Gudin, koji se bavi preponskim jahanjem,, učestvovao je i na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992, a sada se vraća na igre poslije dva uzastopna propuštena takmičenja, u Riju i Londonu.

– Razmišljao sam u stilu: ‘Koji sport traži slično telo kao jahanje?’ Oduvijek sam bio ljubitelj tenisa, igrao sam malo kada sam bio mlađi, tako da sam pomislio kako teniseri ne žele da budu previše krupni – moraju da budu fleksibilni, u kondiciji, a ne nabijeni – kaže Gudin i dodaje:

– Čitao sam različite stvari o različitim sportskim programima za trening, vrstama ishrana, ali sve su bile komplikovane i skoro nemoguće da se prate. Ipak, Novakovu knjigu sam pročitao i pomislio ‘ovo bih zapravo mogao da uradim’. Mnogo mi je pomogla, imam znatno manje bolova u tijelu i u stanju sam da duže držim koncentraciju tokom dana. Takođe, izgubio sam i na kilaži u kratkom periodu – dodao je.

U preponskom jahanju, rekord u broju učešća na igrama drži Ian Milar – 10. U Londonu je učestvovao sa 65 godina.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button