FUDBALREGION

Partizan se ograđuje od navijača koji su vrijeđali Vučića

Fudbalski klub Partizan ogradio se od grupe navijača koji su u subotu vrijeđali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Partizan je u Novom Sadu u prvom kolu nove sezone Superlige pobijedio ekipu Proletera sa 4:0, a navijači sa zapadne tribine su pogrdno skandirali Vučiću zbog čega se klub naknadno oglasio saopštenjem.

– FK Partizan se ograđuje od grupe „navijača“ koji su sinoć pogrdno skandirali i vređali predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. FK Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vređanje institucija države Srbije – pišu iz Partizana.

Klub se ogradio od spomenute grupe navijača tvrdnjom i da nije on bio organizator utakmice.

– FK Partizan nije bio organizator jučerašnje utakmice i zato ne može da snosi odgovornost za neprimereno ponašanje grupe navijača na zapadnoj tribini. Istovremeno, FK Partizan se zahvaljuje navijačima na južnoj tribini i većini gledalaca na zapadnoj tribini stadiona zbog fer i sportskog navijanja i podrške našem timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario ubedljivu pobedu u prvom kolu Ling Long Superlige – dodaju iz Partizana.

Navijači su okačili i transparent sa natpisom „samo hrabri ruše udarce sudbine“, a iz kluba tvrde kako prepoznaju sve Vučićeve napore da unaprijedi sport u Srbiji.

– Uprava FK Partizan braniće svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport. Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem – informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu. Otvoreni smo za svaku dobronamernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema. Želimo regularnu domaću Ligu, uspešan nastup FK Partizan i ostalih srpskih klubova na evropskoj sceni, pune tribine sportskih objekata, na kojima će navijači bodriti fudbalere. Za druge se navija, Partizan se voli – zaključuju iz tabora crno-bijelih.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button