OSTALI SPORTOVI

AMERIKANCI PROGNOZIRAJU Srbija osvaja devet medalja, odbojkašice i Španovićeva bez odličja

Olimpijski tim Srbije će na predstojećim Igrama u Tokiju osvojiti devet medalja, od čega dvije zlatne, prognoza je agencije „Asošiejted pres“.

Najsjajnije odličje u Tokiju osvojiće prvi teniser svijeta Novak Djoković i karatistkinja Jovana Preković koja će se takmičiti u kategoriji do 61 kilograma.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, koja je nedavno osvojila Evropsko prvenstvo, u Tokiju će se popeti stepenik više u odnosu na Rio de Žaneiro 2016, pošto joj agencija AP prognozira srebrnu medalju.

Srebro će osvojiti i vaterpolisti Srbije aktuelni olimpijski šampioni, a u finalu će izgubiti od Hrvatske. Bronza će otići u ruke vaterpolista Mađarske.

AP je Srbiji prognozirao još jedno srebro u timskim sportovima i to u basketu 3×3. Po AP-u, od Srbije će biti bolja selekcija Poljske, dok će bronzu osvojiti Letonija.

Kada je riječ o ekipnim sportovima, AP kao osvajačice medalja nije naveo žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, aktuelne svjetske i dvostruke uzastopne evropske prvakinje i vicešampionke OI.

Po AP-u, na pobjedničko postolje u ženskoj odbojci će se popeti SAD, Kina i Brazil.

Medalje bi Srbiji, po AP-u, trebalo da donesu i kajakaš Strahinja Stefanović (srebro), džudista Aleksandar Kukolj (bronza), rvač Mate Nemeš (bronza) i Zorana Arunović u streljaštvu (bronza).

Takođe, prema prognozi američke agencije, među osvajačicama medalja u skoku u dalj nema Ivane Španović. Najsjajnije odličje osvojiće Malaika Mihambo iz Nemačke, srebro Ukrajinka Marina Bek-Romančuk, a bronzu Amerikanka Britni Ris.

Srbija je na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila osam medalja. Zlatnu medalju osvojili su srpski vaterpolisti i rvač Davor Štefanek, srebrnu reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović, odbojkašice, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić i košarkaši, a bronzanu atletičarka Ivana Španović i košarkašice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button