FORMULA

Hamilton: Maks zadržao agresivnost, zato smo se sudarili

Uprkos sudaru koji su imali na Silverstonu, vozač Mercedesa Luis Hamilton vjeruje da Maks Ferstapen i on mogu da nastave da se poštuju i da se trkaju korektno.

Sudarili su se već u prvom krugu – vozač Red Bula nije mogao da nastavi trku, dok je Hamilton u uzbudljivoj završnici pretekao Šarla Leklera i osvojio prvo mjesto.

Ustanovljeno je da Britanac kriv za sudar, kažnjen je sa deset sekundi, ali je uprkos tome došao do pobjede.

– Volim da mislim da iz ovakvih iskustava načelno treba da učimo i da rastemo kao ljudi. Rijetko postoji incident koji je 100 posto nečija krivica, uvijek je u pitanju kombinacija jer je upleteno dvoje ili više ljudi. Obojica možemo da naučimo nešto iz ovoga – kaže Hamilton i dodaje:

– Iz mog iskustva, rekao bih da je Maks jedan od najagresivnijih vozača. Radi izvrstan posao, naravno, ali zaista mislim da bi trebalo da nađemo ravnotežu na stazi, da bude prostora i poštovanja između nas vozača, kako bismo mogli da nastavimo da se trkamo bez sudara.

Hamilton ne misli da je njegova bitka sa Ferstapenom na Silverstonu drugačija od prethodnih takvih situacija, s tim što je u prošlosti bilo situacija kada bi se Britanac povukao kako do sudara ne bi došlo.

– Mislim da je bila normalna bitka. Kada sam bio mlađi, i ja sam vjerovatno bio agresivan. Možda ne agresivan kao što je Maks sada, ali i ja sam bio prilično agresivan kao mladić. Sada sam stariji i znam da je u pitanju maraton, a ne sprint, pa u skladu sa time i pristupam trkama – ističe 36-godišnji Hamilton i pojašnjava:

– Ipak, mislim da je on ove godine veoma agresivan. U većini slučajeva sam morao da se povučem kako bih izbjegao incident i kako bih mogao da se borim s njim kasnije tokom trke. Kao što ste vidjeli (u subotu), kada je na čistom, oni su prebrzi. Zato moram da pokušam da iskoristim priliku kada se ona ukaže. To smo radili. Imao sam dobar izlaz iz sedme krivine i bio sam zadovoljan što sam iskorstio zavjetrinu i tako mogao da odem ulijevo, a potom sa unutrašnje strane i smanjim zaostatak. Srećom, nije uspio da mi ‘zatvori vrata’, ali, nažalost, zadržao je agresivnost i sudarili smo se.

Hamilton je na Silverstonu stigao do 99. pobjede u karijeri. Britanac je značajno smanjio zaostatak u odnosu na Ferstapena u generalnom plasmanu. Holanđanin na čelu ima 185 bodova, osam više od sedmostrukog svjetskog šampiona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: meja365
Back to top button