OSTALI SPORTOVI

IRITIRAJU JAPANCE Južnokorejski olimpijski tim kuvaće hranu za svoje sportiste

Južnokorejski olimpijski tim spremaće hranu za svoje sportiste odvojeno i prikazivaće sastojke tokom Olimpijskih igara u Tokiju, rekao je danas portparol južnokorejskog tima.

Južna Koreja je povremeno iritirala Japan ovakvim odlukama, kao što je suzbijanje uvoza japanskih plodova mora, navodeći zabrinutost za sigurnost nakon cunamija u Fukušimi 2011. godine i nuklearne katastrofe, prenosi Rojters.

Olimpijski komitet saopštio je da je rezervisao hotel u blizini olimpijskog sela za pripremu i dostavu obroka u boksu svojim sportistima, dodajući da je zemlja na svim Olimpijskim igrama vodila programe ishrane kako bi svojim sportistima pomogla da se osjećaju kao kod kuće.

Nije rijetkost da države na Olimpijske igre dovedu sopstvene kuvare, to su Sjedinjene Države uradile na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada su same služile hranu.

Južnokorejski tim je takođe pojačao provjeru bezbjednosti hrane na igrama u Tokiju kako bi izmjerio nivo radioaktivnog cezijuma, a njihovi kuvari pripremaju oko 400 obroka dnevno.

(Tanjug)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: meet and fuck
Back to top button