BIHRUKOMET

MIKIĆ NE SRLJA Još jedno ili nijedno pojačanje

Trener rukometaša Borca Mirko Mikić najavio je da “crveno-plavi” neće pošto-poto dovoditi još pojačanja iako je priznao da bi jedan iskusni, provjereni bek bio dobar dodatak za postojeći tim.

Poslije brodoloma sa Veseliom Vujovićem, izgubljene titule i trofeja u Kupu, rukovodstvo kluba odlučilo je da se zahvali gotovo svim “strancima” i na klupu ponovo vrati Mikića. Mladi stručnjak ima najbolji uvid u generacije koje dolaze, jer je u klubu više od 15 godina, a već je u prvom mandatu na klupi afirmisao nekoliko igrača od kojih s eu novoj prvenstvenoj trci očekuje da preuzmu ulogu nosilaca igre. Tu se prije svega misli na Luku Perića, Luku Kneževića i Marka Lukića čija povreda zadaje najviše glavobolje Mikiću.

– Njegov oporavak ide dobro, nećemo i ne smijemo da žurimo, ali očekujemo da bi se u oktobru mogao vratiti u takmičarski pogon. Produžetkom ugovor sa Aleksandrom Milićevićem i povratkom Stefana Miljkovića napravili smo dobar posao i bio bih baš srećan kada bi Lukić mogao sa nama da prođe pripreme, ali to nažalost nije moguće. Zato ispitujemo tržište, gledamo da li postoji igrač koji bi nam donio nešto što nam nedostaje, ali poučeni iskstvom iz prethodnih godina nećemo da srljamo. Ukoliko angažujemo igrača biće dobro, ako ne, opet dobro. Plan je da podmladimo tim i to smo uradili, a pravu priliku dobiju dječaci koji su stasali u našoj školi – rekao je Mikić.

Pripreme za novi šampionat počeće 26. jula, mjesec i po prije starta Premijer lige koji je zakazan za 11. septembar, a Banjalučani će sutra saznati ime prvog rivala u EHF Evropskom kupu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button