OSTALI SPORTOVI

Mladom plivaču Jovanu Lekiću nagrada od 5.000 KM

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović upriličila je danas u Banjaluci prijem za mladog plivača Jovana Lekića iz ovog grada, koji je osvojio dvije medalje na Evropskom prvenstvu za juniore, a koji je za ovaj uspjeh nagrađen sa 5.000 KM.

Davidovićeva je istakla da će Ministarstvo stati iza ovog perspektivnog sportiste i pružiti mu finansijsku podršku za sva naredna takmičenja.

“Mi smo htjeli i ovom prilikom da pokažemo da stojimo iza naših sportista i da su rezultati koje je Jovan postigao vrijedni svakog poštovanja i podrške. Ova nagrada će Jovanu biti motivacija, jer je svakom sportisti važno da zna da iza sebe ima institucije koje će prepoznati rad, trud, zalaganje i odricanje, koji su neophodni da bi se postigli ovakvi rezultati”, rekla je Davidovićeva novinarima.

Lekić je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojio bronzanu medalju u trci na 200 metara slobodnim stilom, koju je isplivao u vremenu od minut, 48 sekundi i 46 stotinki, te srebro u trci na 400 metara slobodnim stilom.

Jovan Lekić je rekao da nije očekivao medalju prije odlaska na Evropsko juniorsko prvenstvo u Rimu, već da se nadao plasmanu u finale.

“I to bi mi mnogo značilo, ali nakon osvajanja medalja osjećao sam se odlično, bio sam ponosan, srećan i zadovoljan. Vidio sam da se sav trud isplatio”, naveo je Lekić.

On je dodao da je već počeo pripreme za druga takmičenja, ističući da su pred njim svjetsko i evropsko seniorsko prvenstvo.

Lekić je naveo da mu mnogo znači podrška Ministarstva porodice, omladine i sporta, jer pripreme i sama takmičenja koštaju mnogo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button