DIZANJE TEGOVA

Nestali Olimpijac iz Ugande ostavio oproštajnu poruku

Džulijus Sekitoleko, dizač tegova iz Ugande koji je nestao prije tri dana iz Olimpijskog sela u Tokiju, zdrav je i živ, ali ne želi da bude pronađen, pišu japanski mediji.

Dvadesetogodišnji dizač tegova, koji je osvojio 10. mjesto na Igrama Komonvelta u Australiji 2018., nestao je prije PCR testiranja prije 16. jula, a odmah nakon toga organizovana je velika policijska potraga. Vlasti su strahovale da je Sekitoleko bio u životnoj opasnosti, ali čini se da je to bila pogrešna pretpostavka.

Naime, kako piše CNN, on je ostavio oproštajnu poruku u kojoj piše da ne želi da se vrati u Ugandu, zbog teških životnih uslova u toj zemlji.

– Želim da radim u Japanu – napisao je između ostalog Sekitoleko.

U poruci Sekitoleko takođe moli olimpijsku delegaciju Ugande da stvari koje je ostavio za sobom budu isporučene nazad njegovoj porodici u Ugandi.

Policija i dalje traži 20-godišnjeg sportistu, ali sada iz potpuno drugih razloga, a za sada je poznato da je dizač tegova iz Ugande kupio kartu kako bi se vozom prevezao u Osaku. Japan je zemlja u potpunom lokdaunu i u kojoj raste broj zaraženih od koronavirusa.

Prikaži Više
Back to top button