TENIS

Srpske teniserke se nadaju najboljim rezultatima u Tokiju

Ženska teniska reprezentacija Srbije otputovala je u Japan na predstojeće Olimpijske igre.

Ženski teniski tim Srbije čine Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, a predvodi ih selektor Dušan Vemić.

One će se u Tokiju pridružiti selektoru muške teniske reprezentacije Viktoru Troickom i Miomiru Kecmanoviću, koji su u glavni grad Japana doputovali juče, a naknadno će im se pridružiti i Novak Đoković.

Stojanović i Jorović nastupaće u pojedinačnoj konkurenciji, dok će Krunić i Stojanović igrati u dublu.

– Ponosna sam što sam do ovog tima. Ja na put volim da idem sa visokim ciljevima, tako da u dogovoru sa svojim timom zacrtali smo ciljeve. Nadam se najboljim rezultatima – rekla je Ivana Jorovićeva na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu.

Na svoje prve Olimpijske igre putuje i Nina Stojanović.

–  Prvi put idem na Olimpijske igre. To je san svakog sportiste. Daću sve od sebe da Srbiju što bolje predstavim. Igraću singl i dubl sa Aleksandrom Krunić, a najverovatnije i miks dubl sa Novakom Đokovićem. To bi mi značilo mnogo, i naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju – rekla je Stojanovićeva.

Poslije Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, Aleksandra Krunić putuje na svoje druge Igre.

– Ne volim da putujem sa očekivanjima, svi mi sanjamo medalje. Jako bh volela da igram singl. Kao što je i Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavimo što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fascinirana kao devojke. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste – navela je Krunićeva.

Selektor Dušan Vemić rekao je da su djevojke spremne da predstavljaju Srbiju na Olimpijskim igrama.

– Imale su dobre rezultate u poslednje vreme, što je posebno ohrabrujuću. I nadam se da će koliko to bude moguće iznenaditi I sebe i nas pozitivno. Na licu mesta, postoji i šansa da Aleksandra Krunić zaigra u singlu, što bi bilo veoma lepo. Znam da su devojke spremne da se bore i da dobro predstavljaju Srbiju – rekao je Vemić.

Srpske teniserke već drugog dana Olimpijskih igara započinju takmičenje, a teniski turniri će se održati u Ariake teniskom parku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button