KOŠARKAREGION

Vasić: Da se srpska zastava visoko vijori

Srpska košarkašica Sonja Vasić oporavila se od virusa korona poslije nedavno završenog Evropskog prvenstva i otputovala je na Olimpijske igre.

To je bila i najvažnija informacija za tim Marine Maljković pred let za Tokio, a najbolja igračica Evrope će osim zadataka na terenu imati dužnost da nosi i srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja Igara. Sonja je istakla da je to velika čast.

Igre u Tokiju će, shodno situaciji sa pandemijom virusa korona, izgledati nešto drugačije od onih na koje su sportisti navikli.

– Biće drugačije Igre nego u Riju, ali mi odlazimo sa titulom evropskog prvaka, tako da to govori da mi prvi imamo velike ambicije, kako god da drugi to vide. Mi uvek idemo da sa ponosom predstavljamo ovu zemlju i da damo sve od sebe i do sada je to obično donosilo dobre rezultate i nadamo se da će to biti tako i sada. Jeste bilo mnogo prepreka na putu posle Evropskog koje možda nismo očekivale, ali imam osećaj da smo mi ekipa koja kada nailazi na izazove ili na neke predrasude, ume tada još više da se skupi i da se izdigne iznad svega toga, tako da ja verujem u ovaj tim, u svaku od nas. Imamo tu prednost da stojimo jedna iza druge i nadam se da na kraju, ako ništa drugo, uvek možemo da izađemo izdignute glave i da će tako biti i sada – rekla je Vasićeva.

Ona i Filip Filipović nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara 23. jula.

– Za mene je ogromna čast prvo što sam deo olimpijske porodice, onda što bi me iko razmatrao za nošenje zastave. Među toliko predstavnika našeg ženskog sporta, izabrati mene je neverovatno, ali mislim da je to ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti na pravi način. Za početak mi je značajno što sam deo ovog tima, što idem na Igre, kada prođeš neke stvari iz nekog drugog ugla vidiš sve to. Nadam se da će se zastava na otvaranju Igara vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja izneti to kako treba, kao što su i svi drugi pre nas – rekla je.

Srpske košarkašice prvu prepreku imaju 26. jula kada igraju protiv selekcije Kanade, a protivnice u grupnoj fazi biće im još i Španija i Koreja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button