KOŠARKAREGION

ABA 2 sa 16 klubova, Borac i Spars sigurni

Peta sezona Druge ABA lige trebalo bi da broji 16 klubova što je za dva više u odnosu na pršlu kada se 14 ekipa borilo za titulu, a Studenstki centar podigao pehar.

Konačan broj učesnika kao i njihova imena još nisu poznati, mada vlada veliko interesovanje ekipa za nastup u drugom razredu regionalnog takmičenja. Planirano je da ekipe koje su prošle sezone zauzele pozicije od drugog do devetog mjesta na kraju ligaškog dijela takmičenja automatski dobiju pozivnicu dok će ostalih šest mjesta biti popunjeno ekipama koje su plasman obezbijedile u prvenstvima svojih dražava, a biće podjeljene tri specijalne pozivnice koje navodno koštaju 50.000 evra. Interesovanje za njih već su iskazali Vršac i Kavadarci kao i nekolicina drugih ekipa.

Ukoliko ABA 2 liga bude brojala 16 ekipa BiH bi trebalo ponovo da ima tri predstavnika, a to su Borac, Spars i Široki. Za sada je izvjesno da će Banjalučani i Sarajlije biti članovi takmičenja u novoj sezoni čak i ako ono bude brojalo 14 ekipa, a jedino je status Širokobriježana pod znakom pitanja jer lige nije defititivno proširena za dva tima iako postoje indicije da će biti upravo tako. Sve ovo tek treba da bude potvrđeno na skupštini ABA lige koja rukovodi i Drugom ligom.

Obzirom na pozitivna iskustva iz prošle sezone kada su utakmice odigrane u balonima isti princip biće primjenjen i naredne jeseni. Bila bi igrana tri balon turnira po pet kola nakon čega bi uslijedilo četvrtfinale, polufinale i finale, a u ovoj fazi bile bi igrane dvije utakmice baš kao što je to bio slučaj prošle sezone. Tako bi klubovi imali mnogo više vremena za nastupe u domaćim šampionatima i ne bi gubili mnogo vremena na putovanjima. Ujedno, za očekivati je da sve utakmice ponovo budu u direktnom televizijskom prenosu što je dodatno doprinijelo popularizaciji ovog takmičenja. (Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button