KOŠARKANBA

Kukoč: Čikago je mogao do titule i bez Džordana

Nekadašnji košarkaš Čikaga Toni Kukoč vjeruje da su Bulsi mogli da osvoje NBA prsten i bez pomoći Majkla Džordana.

Legendarni hrvatski igrač smatra da je tim iz Ilinoisa bio dovoljno kvalitetan da 1994. i 1995. bude šampion uprkos činjenici da se Džordan u to vrijeme prvi put penzionisao.

– Mislim da bismo pobijedili Hjuston. Dobili smo sve utakmice protiv njih te sezone. Ali teško je sada pričati. Hakim Olajdžuvon bio je na nevjerovatnom nivoui. Po mom mišljenju, on je najbolji centar u istoriji – rekao je Kukoč i nastavio:

– Govorim o talentu, vještinama, ne samo o moći. Da, Šakil O’Nil je bio vrlo snažan, mobilan, uprkos svojoj veličini. Ali sa Olajdžuvonom je bio još složeniji problem. Kad sam ga pogledao, nisam razumio kako da ga zaustavimo. Bio je vrlo brz igrač.

Hjuston je 1994. i 1995. u finalu NBA lige bio bolji od Njujorka (4:3) i Orlanda (4:0) i tako prekinuo trogodišnju dominaciju Bulsa. Čikago je oba puta u polufinalu konferencije poražen od budućih finalista – Njujorka i Orlanda.

Džordan se poslije dvogodišnje pauze vratio na teren u sezoni 1995/96. i sa Čikagom je osvojio još tri od ukupno šest titula. Kukoč je dres kluba iz Ilinoisa nosio od 1993. do 2000.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button