BIHRUKOMET

ŽRK Borac i “Mira” igraju Svesrpski kup

Svesrpski kup za rukometašice i definitvno će biti odigran 28. i 29. avgusta tekuće godine. Domaćin premijernog izdanja biće Rukometni savez Srbije, a utakmice će biti odigrane po svoj prilici u Jagodini. Za sada je izvjesno da će Rukometni savez Republike Srpske predstavljati rukometašice banjalučkog Borca i “Mire” iz Prijedora.

Dva su čovjeka najzaslužnija što će se igrati Svesrpski kup za rukometašice, a to su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević.

– Na posljednjem Svesrpskom kupu za rukometaše odigranom decembra 2019. godine na Palama, premijer Višković dao je inicijativu da se pokrene slično takmičenje i za rukometašice. Ovakvu njegovu ideju rado sam prihvatio i na sreću svih nas 28. i 29. avgusta biće odigran prvi Svesrpski kup za dame. Moram istaći da sam imao razumijevanje od predsjednice RS Srbije Milene Delić koja je takođe sa oduševljenjem prihvatila da i rukometašice igraju Svesrpski kup – izjavio je Marinko Umičević.

Sistem takmičenja bi trebao da bude isti kao i kod rukometaša. To znači da bi se u polufinalnim mečevima između sebe sastale ekipe iz Republike Srpske (Borac i “Mira”), odnosno predstavnici Rukometnog saveza Srbije.

– O svemu smo već obavjestili naše sportske prijatelje iz Rukometnog saveza Srbije i mislim da neće biti problema, a imali bismo uvijek po jednog finalistu iz oba Saveza – dodao je Umičević.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 호두코믹스
Back to top button