KOŠARKANBA

“Cijelo ljeto sam trubio, bitno je pogađati bacanja”

Majk Badenholzer, trener košarkaša Milvokija, presrećan je po osvajanju šampionske titule.

Baksi su u šestoj utakmici finalne serije plej-ofa NBA pobijedili Finiks sa 105:98 i sa 4-2 u seriji stigli do cilja.

To im je prva titula poslije 1971. godine, a najzaslužniji za veliki uspjeh je svakako Janis Adetokumbo koji je postigao nevjerovatnih 50 poena uz 14 skokova i pet blokada.

Proglašen je najkorisnijim igračem finala i trener Badenholzer je oduševljen.

– Cijelo ljeto smo pričali o tome da ako želite da osvojite titulu moraćete da pogađate slobodna bacanja. On je to uradio. Jednostavno, bio je savršen – kaže trener Baksa.

Kaže da je imao nevjerovatno lak posao u radu sa momcima.

– Pritiskali smo sve vrijeme, pokušavali da budemo bolji. Igrači su sve prihvatili. Oni su zadivljujuće laki za treniranje. Prihvate savjet, shvate šta da rade i naprave najbolje od svega.

Teško je naći dovoljno reči da se opiše Janisova igra u finalnoj seriji, posebno u ovoj utakmici.

– On je poseban čovjek. Vjerujte, naučio sam mnogo od njega. On je posebna vrsta lidera. Ovi igrači su šampioni svakog dana. Prihvatili su taj izazov da moraju biti bolji iz dana u dan – poručio je trener Milvokija.

Kris Midlton je postigao 17 poena uz po pet skokova i asistencija.

– Za ovaj grad, ova titula je sve. Navijači su svjesni kakav rad smo uložili u proteklih nekoliko godina da bismo zajedno stigli do ove tačke. Nadam se da su uživali jednako kao i mi u svemu ovome – kaže Kris.

Baksi su postali peti tim koji je pobijedio u NBA finalu pošto je u seriji gubili sa 2-0 i prvi koji je došao do trijumfa posle četiri uzastopna meča još od 2006. kada je Majami uradio to protiv Dalasa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button