EUROKUPOVIFUDBAL

POLIJEĆU Fudbaleri Borca idu po dobar rezultat u Belfast

Odlučni da naprave dobar rezultat u prvommeču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Linfilda fudbaleri Borca krenuli su put Belfasta gdje će ih šampion ove zemlje dočekati sutra od 20.45 časova.

Igra u revanšu protiv Kluža, kao i činjenica da rival nije bauk iako je čak 55 puta osvajao nacionalni šampionat ohrabrili su Banjalučane, ali trener Marko Maksimović podvlači da nema mjesta za euforiju, već za veliku dozu opreza.

– Mislim da se imamo čemu nadati poslije prikazanog protiv Kluža, pod uslovom da budemo na nivou tri poluvremena protiv Rumuna. Ako budemo lošiji, teško je da očekujemo uspjeh. Linfild ima različite stilove igre kod kuće i u gostima. Na domaćem terenu nastoje da igraju što okomitije, lopta od golmana ili od bekova odmah ide na napadača, ali ako nemaju tu mogućnost znaju da igraju i preko veznih. Opasni su u prekidima, jaki i dminantni – rekao je Maksimović.

Prvi put ove sezone na gol bi trebalo da stane Bojan Pavlović,a dobr avijest je i da će kapiten Stojan Vranješ najvjerovatnije zauzeti svoje mjesto u najboljih 11 iako je u meču protiv Željezičara zaradio četiri kopče na arkadi.

Krilni fudbaler Borca Goran Zakarić svjestan je da Linfild posjeduje određeni kvalitet.

– Očekuje nas drugačiji meč nego protiv Kluža, drugačiji stil igre. Ako budemo maksimalno angažovani u igri, ako svi igrače pruže pravi pristup možemo doći do dobrog rezultata za revanš – poručio je Zakarić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button