FUDBAL

Ronaldinjo u dresu Barse opet izluđivao Madriđane VIDEO

Ronaldinjo. Jedan od onih za koje je dovoljno samo izgovoriti ime, pa da krenu same da se ređaju scene u kojima se poigrava sa rivalima na terenu. Dugo već on ne igra, ali… vratio se.

Burni su bili prethodni mjeseci za čuvenog brazilskog asa. Te hapšenje, te život u zatvoru, te pravdanje da je čitava ta priča sa lažnim pasošima bila podmetnuta. Potom posvećivanje nekim uživanjima – zaradama uz zgodne djevojke.

Kada je Ronaldinjo u u pitanju, nema za njega većeg uživanja od onog u fudbalu.

I, fudbal je zaigrao. U dresu Barselone, protiv Reala.

U Izraelu je, naime, u utorak uveče organizovan susret legendi dva giganta španskog fudbala. Giganti su bili i sada u kopačkama.

Sa jedne strane, u bijelom, “najbolja ljevica svih vremena”, Roberto Karlos, pa Luiš Figo… a sa druge isto majstori – Deko, Mendijeta, Rivaldo, Saviola, Ronaldinjo…

Naravno, i kada igraju velikani, zna se ko je “glavni”:

Ronaldinjo je, iako 41-godišnjak, bio u centru pažnje.

S pravom.

Umalo gol sa pola terena, pa dodavanja bez gledanja, pa prodor uz projektilom pogođeno mjesto na kome se spajaju prečka i stativa, a naravno i – gol. Istina, iz penala, ali…

Opet je bio nasmijan na terenu. I – opet je “mađioničar s loptom” izazivao osmijehe zbog svojih fudbalskih bravura.

Na kraju, iako rezultat nije bio u prvom planu, ovaj 80-minutni meč (akteri su “u godinama” pa su igrali dva poluvremena po 40 minuta), treba napomenuti da je “osvježeni” Real došao do pobjede.

Jer, poslije gola Ronaldinja, za “kraljeviće” su se u strijelce upisali Munitis i Alfonso, Žofre je potom poravnao na 2:2, a De la Red donao konačnih 3:2 Madriđanima:

Ipak, pamtiće se ovaj “posljednji ples” Ronaldinja. Možda ga bude još nekada, negdje… Ali, u dresu Barse, protiv najvećeg rivala, teško.

Mada, znajući koliko voli fudbal…

(Blic Sport)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button