EUROKUPOVIFUDBAL

Zvezdi presudio bivši član Partizana, Kairat donosi prednost u Beograd

Golom doskorašnjeg štopera Partizana Makija Banjaka fudbaleri Kairata savladali su Crvenu zvezdu sa 2:1 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šampion Kazahstana ponovo se pokazao kao izuzetno tvrd orah za Beograđane koji će imati ozbiljan zadatak u revanšu na „Rajku Mitiću“.

Katastrofalno prvo i dosta bolje drugo poluvrijeme uz neopreznost Milana Rodića prije gola Banjaka, tako bi ukratko mogla da se opiše igra „crveno-bijelih“ u Almatiju.

Domaći su krenuli vrlo konkretno, prijetili Zvezdi koja nikako nije uspijevala da uspostavi kontrolu nad mečom. Inicijativa Kairata urodila je plodom u 24. minutu kada je Hoze Kante bio najviši u skoku i zakucao loptu u mrežu Milana Borjana. Momci Dejana Stankoviča nisu uspjeli da se priberu sve do odlaska na odmor a onda su u drugom poluvremenu izgledali mnogo bolje.

Preuzeli su posjed lopte i konstantno prijetili domaćim, a izjednačenje je stiglo u 57. minutu kada je hrvatski internacionalac Dino Mikanović skrenuo loptu u svoju mrežu poslije ubacivanja Milana Gajića. Nastavila je Zvezda sa pritiskom, imala i nekoliko šansi, a najbliža golu bila je u 76. minutu kada je sjajan šut Gelora Kange odbranio Staš Pokatilov. Pokušao je Stanković uvođenjem Filipa Falka i Aksela Bakajoka da stigne do izjednačenja, ali to se nije desilo.

Beograđanima će u revanšu biti potrebna bilo kakva pobjeda od dva razlike, jer više ne vrijedi pravilo gola u gostima, ali će prije svega morati dodatno da skautiraju vrlo opasnog rivala i prije svega da odigraju mnogo bolje nego danas u Almatiju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button