OSTALI SPORTOVI

Maljković: Naši šampioni na svetom zadatku

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, poručio je na zajedničkoj konferenciji olimpijskog tima da su naši sportisti spremni za Igre.

On je rekao da je uloženo mnogo truda da bi se u naredne dvije nedjelje postigli vrhunski rezultati.

– Mnogo rada, dana i godina uložili smo da dođemo na Olimpijske igre. Kad smo već tu, nasa sveti zadatak je da se prikažemo u najboljem mogućem svjetlu. To smo pričali kad smo dolazili. Daj najviše što možeš tog dana i mirno spavaj. Mislim da smo spremni da to i uradimo. OKS je ustanova koja je stara 111 godina, ima veliku tradiciju. Mi smo naslednici velikih šampiona – rekao je Maljković.

On je dodao da će sportisti Srbije učiniti sve da obraduju naciju.

– Ovi ljudi su najbolji dio srpskog naroda, nacije, Srbije i Republike Srpske.To kažem i ovdje i u ovoj zemlji i u Banjaluci. Borićemo se za lična imena, familiju, rejting, timove i našu državu. Olimpijski komitet očekuje da će hiljade i hiljade dječaka i djevojčica krenuti poslije ovih ljudi, šampiona, u sport. To je naša sveta misija i zadatak – rekao je on.

On je pozvao i novinare da pomognu u stvaranju dobre atmosfere.

– Da citiram Filipa Filipovića, koji je iz Beograda tražio da budemo pozitivni. Da ako ne možemo da pomognemo, da bar ne odmažemo u stvaranju dobre, prave atmosfere. A ona je u ljudima odlična. Naravno, prilike nisu, to sami znate. Kad se osvoji medalja, praksa je pokazala, a ja sam svjedok tome, dobar dio te medalje zaslužuje i dobar, pravičan, ispravan novinar – istakao je Maljković.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: how to join illuminati
  2. Povratni ping: 영화 다시보기
Back to top button