BIHFUDBAL

Čolić srećan u Leotaru: Sve lakše sa Krunićem

Fudbalski put odveo je Davida Čolića iz Željezničar Sport tima u Leotar gdje je nastavio sa trenerom Branislavom Krunićem.

Jedno vrijeme njih dvojica bili su i saigrači u timu iz Čolićevog rodnog grada kada je Krunić imao dvostruku ulogu u ekipi, a sada su obnovili saradnju u trenerovom rodnom mjestu. Prošle sezone Čolić je kao kapiten predvodio tim sa banjalučkog predgrađa do četvrtog mjesta na tabeli Prve lige Republike Srpske te su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja. Dobre partije momka koji je ponikao u ovom klubu nisu ostale neprimjećene pa je transferom u Leotar napravio iskorak u karijeri te se obreo na premijerligaškoj sceni.

– Moj bivši trener pozvao me kada je preuzeo Leotar i nas dvojica smo se vrlo brzo i lako dogovorili, jer se poznajemo od ranije, a nije bilo ni prepreka u dogovoru dva kluba tako da sam stigao u Trebinje pred početak priprema. Generalno gledajući, ovo je veliki iskorak u karijeri, jer se Leotar vratio u Premijer ligu, dok je i moja velika želja bila da zaigram u najvišem rangu takmičenja što se ispunilo – izjavio je Čolić za “Glas Srpske”

Ovom 21-godišnjaku Leotar je tek drugi klub u karijeri. Sa šest godina počeo je da trenira fudbal u Sport timu na nagovor starijeg brata Duška. Prošao je sve omladinske selekcije i stigao do seniorskog sastava te ponio kapitensku traku. Za Trebinjce je debitovao protiv Radnika u prvom kolu i korektno obavio zadatke, a njegova ekipa slavila sa 1:0.

– Bilo je malo pozitivne treme pred početak utakmice, ali je ona brzo nestala sa prvim sudijskim zviždukom. Na startu je bilo manjih problema što sam u jednu ruku i očekivao jer je ovo mnogo viši nivo od Prve lige Srpske u kojem su igrači mnogo brži i snažniji mada sam pohvatao konce u igri i poslije je sve bilo dobro. Došli smo po bod u Bijeljinu, a odnijeli sva tri sa teškog gostovanja. Presrećni smo zbog toga jer se još uigravamo i to nam je dalo dodatnu snagu i elan da nastavimo dalje – rekao je Čolić.

Sada ga čeka utakmica sa Borcem (nedjelja, 21 čas) protiv kojeg je ranije igrao kao član Željezničara. Dobro se sjeća utakmice prvog kola Prve lige RS 2018. godine kada su poraženi sa 0:1 i pored dobre igre. Iako je po vokaciji desni bek u prvom kolu veći dio susreta igrao je na poziciji lijevog, pa se može očekivati da ponovo započne meč uz lijevu aut liniju što znači da ga čeka “obračun” sa Goranom Zakarićem.

– Eto u drugom kolu odmah se vraćam u Banjaluku gdje nas čeka odlična ekipa Borca. Sjećam se nekih poraza od njih i nadam se da to ovaj put neće biti slučaj već da ćemo nastaviti sa osvajanjem bodova pa bi i remi bio veliki uspjeh za nas. Priliku vidimo u njihovom umoru od utakmice sa Linfildom i puta u Sjevernu Irsku. Nadam se da ću ponovo dobiti šansu i vrlo izvjesno me čeka nadigravanje sa Zakarićem koji je po meni najbolji igrač Premijer lige. Debi je bio težak, sada će biti još teže. Ipak, vjerujem u saigrače i pozitivan rezultat – istakao je Čolić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button