ODBOJKAOSTALI SPORTOVI

Odbojkaši Srbije uglas: U Palama kao kod kuće, Podraščanin kumuje u nedjelju

Odbojkaši Srbije drže se one stare da dobre navike ne treba mijenjati, pa već četvrti put u posljednjih pet godina zalet ka medalji na velikom takmičenju hvataju na Palama.

Ljubav se rodila 2017. godine kada su “orlovi” poslije odlaska sa Romanije osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu. Dvije godine kasnije stigli su do zlata, pa su omašili samo 2018. godine na Svjetskom prvenstvu. Ipak, uslovi koje imaju u dvorani “Peki”, teretani, hotelu “Džet set”, a posebno jaku sinergiju sa domaćinima stalno ih vraća podno olimpijske ljepotice Jahorine koju posjećuju u slobodono vrijeme.

– Prva asocijacija nam je pesma “Idemo na Pale”. Srećni smo ovde. Nismo daleko od Srbije, ljudi nas vole, pozdravljaju nas na ulici. To znači da nas prate i da naši uspesi ne prolaze neopaženo. Osećamo se kao kod kuće zato bih voleli da ostanemo i duže od dve sedmice. Nadamo se da će biti jedan otvoreni trening, nama igračima bi to mnogo značilo, ali ne znam kakvi će biti protokoli i hoće li ova situacija to dozvoliti. Bio bih presrećan kada bismo baš ovde istrčali pred publiku posle godinu i po dana – rekao je korektor Srbije Aleksandar Atanasijević.

Dvorana “Peki” pruža im sve uslove za pripreme

Kapiten Marko Podraščanin produžio je reprezentativnu karijeru iako je nagovještavao da će staviti tačku, pa je još jednom stigao u Srpsku.

– Da prve godine nije bilo dobro, verovatno ne bismo više ni dolazili, ali evo mi se vraćamo svake godine. Pale su nam uvek bile talične i nadam se da će nam opet biti. Dolazimo iz Beograda, Novog Sada, gde je uvek gužva, vrućina. Ovde imamo sav potreban mir da se spremimo – rekao je Podraščanin.

Neodlazak na Olimpijske igre zabolio je sve momke, pa sada tiho, daleko od svjetlosti reflektora kuju planove kako da odbrane evropsko zlato.

– Mi smo i dalje šampioni. Nama je uvek cilj polufinale i medalja. Biće teže jer su Poljaci mnogo jači, Francuzi, Italijani, ne treba zaboraviti ni Ruse. Videli ste i sada fudbalsko prvenstvo. Italija je osvojila zbog pozitivne atmosfere. Imali smo sada tri nedelje slobodne, što je prava retkost kod nas u sportu. Uželili smo se odbojke, saigrača. Ponekad se šalimo da smo više zajedno, nego sa porodicama. Taj mir, atmosfera, druženje, pevanje, je ključno. To se videlo i prošli put kada nismo bili favoriti, a otišli smo do samog kraja – rekao je Podraščanin.

Vlasnik hotela “Jet set” Dejan Golijanin i Nemanja Petrić

Kapiten “orlova” vremenom je postao veliki prijatelj sa trenerom ŽOK Jahorina Danilom Tadićem, što će u nedjelju krunisati kumstvom.

– Profesor Danilo Tadić nas je prvi put dočekao na Palama i bio nam je, da tako kažem, vodič. Od tada smo stalno u kontaktu i Bože zdravlja u nedjelju ću i da ga venčavam – rekao je Podraščanin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button