BIHKOŠARKA

APEL ŽKK ORLOVI Osvajač triple krune traži pomoć

Rukovodstvo ŽKK Orlovi ovog ljeta nema mnogo dana za odmor jer mora da zatvori finansijsku konstrukciju za narednu sezonu u kojoj ih očekuje borba na dva fronta.

Aktuelni šampioni BiH te osvajači Kupa Republike Srpske i Kupa BiH pred sobom će imati težak zadatak jer brane sve tri trofeja na domaćoj sceni, dok će na regionalnoj treću sezonu zaredom nastupati u WABA ligi. Banjalučka ekipa žrebana je u grupu A zajedno sa Triglavom, Budućnosti, Feniksom, Vojvodinom i Basket kamom. U grupi B takmičiće se Badel, Partizan, Montana, Celje, Banovići i Plamen.

– Potrebna nam je finansijska podrška jer se mi, kao i Igokea, takmičimo cijele sezone te ne igramo samo nekoliko utakmica u Evropi kao pojedini klubovi u drugim sportovima. Igokea i mi trčimo maraton, a ne sprint na 100 metara. Stoga nam je potrebna pomoć i nadamo se da će nam Vlada Republike Srpske kao i Ministarstvo porodice, omladine i sporta ponovo izaći u susret jer bez njih nećemo moći da ponovimo prošlosezonske uspjehe, kada smo prvi put u istoriji kluba osvojili trostruku titulu – rekao je predsjednik Orlova Luka Lugonja za “Glas Srpske”.

Ambicije ekipe iduće jeseni slične su prošlosezonskim.

– Naši planovi prvenstveno će zavisiti od budžeta koji budemo imali na raspolaganju i na osnovu kojeg ćemo sastaviti tim. Najbitnije je da smo sačuvali kostur ekipe, mada smo imali i nekih odlazaka koje moramo nadoknaditi, za šta su nam potrebne dodatne finansije jer su se i ostale ekipe pojačale pa moramo držati korak s njima. Naša velika želja je da odbranimo sve tri trofeja te da izborimo nastup na Fajnal foru WABA lige, što nećemo moći uraditi ukoliko ne bude pomoći nadležnih institucija – istakao je Lugonja.

Za prošlosezonske uspjehe zahvalan je igračicama i stručnom štabu mada je veliku pomoć dala Vlada Republike Srpske.

– Vladi Srpske moram posebno da zahvalim jer smo pretprošle godine dobili 100.000 maraka koje nismo potrošili u jednoj sezoni, već smo razvukli na dvije i zahvaljujući tome stigli do trofeja. Sada očekujemo da nam ponovo pomognu, jer sami nećemo izdržati. Žensku košarku vratili smo na velika vrata u Banjaluku, po kojoj je ona ranije bila prepoznatljiva. Minimalno nam je potrebno 100.000 maraka, dok bismo sa 120.000 ili 150.000 mogli da razmišljamo i o nekim višim ciljevima – naglasio je Lugonja.

Preskup izlet u Evropu

Kao šampioni BiH Orlovi su stekli pravo nastupa u Evrokupu, što je odbijeno jer bi izlet u Evropu bio preskup, a taj novac će biti mnogo korisnije potrošen.

– Zahvalili smo se na pozivnici za nastup jer jednostavno nemamo dovoljno novca da to ispoštujemo kako treba. Žrijeb bi mogao mnogo da nas košta jer, ako bismo slučajno dobili protivnika iz neke daleke zemlje, mnogo novca potrošili bismo na putovanje, što bi ostavilo posljedice na budžet i pitanje je da li bismo to uopšte zakrpili – rekao je Lugonja koji je za septembar najavio novo izdanje turnira “Aco-Prle-Milenko”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: heckler and koch pistols
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button