OSTALI SPORTOVI

Pa gdje si ti? Tuka oduševljen poslije susreta sa Đokovićem

Najbolji atletičar Amel Tuka je opisao zanimljiv susret sa Novakom Đokovićem u Olimpijskom selu u Tokiju.

Tuka je na Đokovića naišao sasvim slučajno. Tačnije, najbolji teniser svijeta je s leđa prepoznao tridesetogodišnjeg atletičara iz Kaknja i javio mu se.

– Idem ti ja olimpijskim selom i nosim hranu kolegama iz reprezentacije, kad čujem neko govori: Pa gdje si ti?! Kontam, ko će sad biti, al’ okrenem se, kad Novak Đoković, glavom i bradom! Svakom svojom gestom i rečenicom pokazao je svu svoju skromnost i ljudskost. Svim našim takmičarima je poželio sreću na nastupima, a ja sam iskoristio priliku da mu još jednom čestitam na osvajanju Vimbldona i da mu kažem da svi svakako navijamo za njega i na olimpijskom turniru. Nole je ljudina, sportista, humanitarac. Nole je naš prijatelj i dobar i iskren čovjek i od srca mu želim zlato u Tokiju, a mi ćemo se opet vidjeti u Visokom, Sarajevu ili Zenici. Znam sigurno da će doći. Sretno, Nole – opisao je Tuka svoj susret sa Đokovićem.

Đoković je danas rutinski prošao prvu prepreku na putu do olimpijskog zlata savladavši bolivijskog tenisera Hugu Delijena rezultatom 6:2, 6:2, a Tuku 31. jula očekuje trka na 800 metara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: uniccshop
  2. Povratni ping: Golden Teacher Mushrooms
Back to top button