OSTALI SPORTOVI

REZIME PRVOG DANA Dvije medalje kao san, podbacili plivači i strelkinje

Kada u jednom danu i to prvog dana takmičenja poslije otvaranja Olimpijskih igara osvojite dvije medalje ne možete da budete nezadovoljni, naprotiv. Prvo je Damir Mikec oduševio navijače Srbije, a potom ih razveselila i Tijana Bogdanović, a sve poslije ne baš sjajnog početka takmičenja.

Dvije članice streljačkog tima Sanja Vukašinović i Andrea Arsović su pokušale da dođu do finala u disciplini vazdušna puška sa 10 metara, međutim, nijedna nije uspjela da se plasira u finale iako su s epotajno nadale i boljem rezultatu od ulaska među osam najboljih. Međutim, onda je na vatrenu liniji izašao Mikec, na mala vrata se plasirao u finale, a potom stigao do srebra.

Damir Mikec kompletirao medalje sa velikih takmičenja

Tokom prvog dana uspješni su bili veslači – dvojac bez kormilara – Miloš Vasić i Martin Mačković uspjeli su da dođu do trećeg mjesta u svojoj grupi iza rumunske i holandske postave, te su na taj način uspeli da se kvalifikuju u polufinale.

Teniseri su opravdali očekivanja jer je Nina Stojanović uspjela da savlada Japanku Nao Hibino sa 2:0 (6:3, 6:3), a potom je Miomir Kecmanović veoma lako u dva seta savladao Poljaka Kamila Majčraka (6:4, 6:2). Prvi igrač svijeta je sa 6:2, 6:2 bio bolji od Bolivijca Uga Delijena. Perfektan teniski niz nažalost nisu uspjele da isprate Nina Stojanović i Aleksandra Krunić, kojima je malo nedostajalo da izbaci kineski par Kšu – Jang.

Stonoteniseri Srbije nisu prošli kako su očekivali, pošto su u prvim rundama poraženi i Pete Zolt, kao i Dimitrije Levajac.

Među prvima je na borilište izašla Bogdanovićeva i izgubila već u prvom kolu. Ipak, njena rivalka Adriana Iglesias Cerezo je stigla do finala, pa je Tijana iskoristila drugu šansu i sa dvije pobjede stigla do bronze.

Tijana Bogdanović iskoristila drugu šansu

Mlada džudistkinja Milica Nikolić je uspjela da prođe prvu rundu u kojoj je savladala Širin Bukli, ali je potom uslijedio poraz od Darije Bilodid.

Nakon silnih individualnih sportova, na red je došao prvi ekipni – basket 3×3.

Basketaši Srbije su igrali prvi meč protiv Kine, gdje su rutinski slavili sa 22:13, te su na taj način pokazali zašto važe za jedne od pretendenata na zlatnu medalju. Pored ovog meča, basketaši su uspjeli da savladaju i Holanđane, koji su na posljednjem kvalifikacionom turniru izbacili SAD, sa 16:15. Srpski asovi su na taj način jedini završili dan sa dvije pobjede.

Podbacili su plivači – Anji Crevar je finale izmaklo za dvije sekunde, a njen kolega Čaba Silađi je skroz podbacio i imao tek 28. vrijeme u kvalifikacijama.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button