OSTALI SPORTOVI

Basketaši se izvukli, sa Poljskom za korak ka polufinalu VIDEO

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 zabilježila je i treću pobjedu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Savladana je Poljska u trećem kolu, poslije velikog preokreta 15:12, a ukoliko padne i Belgija od 8:25 časova basketaši će biti jednom noom u polufinalu.

Kao i u meču protiv Holandije i sada su srpski basketaši pokazali dosta oscilacija. Loše su ušli u meč, veoma meko prvenstveno u odbrani, što su Poljaci iskoristili i ostvarili dominaciju u skoku. To im je donijelo veliku prednost 10:5.

Ipak, nisu Srbi bez razloga najbolji tim posljkednjih godina, što su demonstrirali u drugom dijelu meča. Stegli su odbranu, počelo je da se igra znatno ozbiljnije u napadu i Srbija dolazi do izjednačenja 11:11. Već tada je bilo jasno da je momentum na strani Srbije, a onda je pametnom igrom otišla na +3 minut i po prije kraja, što je bio uvod u rutinsko odrađivanje posla u završnici.

Srbija je jedina neporažena ekipa sa sve tri pobjede. Belgija je druga sa 2-1 poslije pobjede nad Ruskim olimpijskim komitetom 21:16, dok tri ekipe imaju polovičan učinak 1-1. To su Letonija, Holandija i Japan. Poljska kao i Ruski olimpijski komitet imaju po 1-2, a na začelju je Kina sa 0-2.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button