KOŠARKA

KOŠARKAŠICE SPREMNE Kanada teška, ne i nesavladiva prepreka

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije prvi meč na Olimpijskim igrama odigraće u utorak u 10.20 sati po našem vremenu protiv Kanade u “Saitama Super Areni”.

Kanada je ostala veliki dužnik srpskom timu na prethodnim igrama u Riju, kada je u grupnoj fazi Srbija ispustila vođstvo od 18 poena razlike i na kraju doživjela poraz 71:67.

– Očekujem da će to biti teška utakmica. Mi smo spremne i želimo da damo sve od sebe. Znamo da je Kanada ekipa koja igra 40 minuta jako i do poslednjeg trenutka ne odustaju, tako da mislim da će ključna stvar biti da naš fokus bude sve vreme na visokom nivou – istakla je Tina Krajišnik.

Ivon Anderson svjesna je odakle će prijetiti najveća opasnost.

– Biće to veoma izazovna utakmica za nas. One igraju fizički vrlo snažno, agresivne su i u odbrani i u napadu. Očekujem da će utakmica biti u veoma brzom ritmu. Mi smo navikle na to i spremne smo za veliku borbu – rekla je Anderson.

Pored Srbije i Kanade, u grupi su još Španija i Koreja, a plasman u četvrtfinale obezbijediće po dvije prvoplasirane ekipe iz sve tri grupe, kao i dva bolja trećeplasirana tima.

Srbija je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, a prije mjesec dana je na Evropskom prvenstvu u Španiji postala šampion Evrope.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button