VATERPOLO

Ajkule gladne pobjede: Poštujemo Španiju, ali nema straha

Vaterpolisti Crne Gore probili su led na Olimpijskim igrama.

Do pobjede protiv Australije – 15:10, stigli su težim putem, jer je rival tokom prve dionice vodio sa 3:0 i 4:1, a svaki poraz u grupnoj fazi može da bude jako, jako skup.

Crna Gora ima jednu od najmlađih, ali ujedno i najpesrpektivniju ekipu na Olimpijskim igrama. Popularne “ajkule” su pokazale das u kadre za velika djela. Dva puta su osvojile zlatnu medalju na finalnim turnirima Svjetske lige, imaju bronzu sa šampionata Evrope.

Krajnje domete na Igrama je nemoguće procijeniti, zato izabranici Vladimira Gojkovića idu korak po korak. Prva prepreka je preskočena, a sada slijedi još teža u vidu Španije, koja je u prvom kolu pobijedila Srbiju.

– Ostvarili smo zlata vrijednu pobjedu protiv Australije, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu. Imali smo velikih mečeva u proteklih nekoliko godina, osvajali smo i medalje, ali Olimpijske igre su nešto sasvim drugo. Vidjelo se to na startu meča protiv Australije, ali se u nastavku meča isto tako vidjelo das mo satkani od čvrstog materijala – rekao je jedan od najboljih u sastavu Crne Gore protiv Australije, Marko Petković, pa nastavio:

– Španija sa mnogo samopouzdanja očekuje duel koji slijedi, jer je u prvoj rundi pobijedila Srbiju. Očekuje nas fizički zahtjevan meč, očekujem brz vaterpolo, jer je Španija poslije Japana plivački najbrža selekcija. Imaju odličnu organizaciju igre, u svakom trenutku, svaki pojedinac zna kakva mu je uloga. Ali spremni smo za duel koji slijedi – rekao je.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Marko Petković je nastavio sa izlaganjem:

– Imamo izuzetno mladu, ali uspješnu selekciju, koja je ostvarila sjajne rezultate u protekle dvije godine. Pored toga, selekcija smo koja je gladna uspjeha, a ta glad za pobedom se vidi u očima. Naši protivnici to znaju i vide. Zbog toga i imaju strah od nas. Poštujemo Španiju, nije problem da rivalu prepustimo ulogu favorita, ali papir je jedno, a teren, nešto sasvim drugo. Španija će morati da nas ubjedi da je bolja, a to neće biti lako, budite sigurni u to – zaključio je Marko Petković.

Utakmica između Crne Gore i Španije na programu je 27. jula sa početkom u 4 časa i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu. U ostalim mečevima drugog kola, snage će odmjeriti: Južna Afrika – SAD, Kazahstan – Srbija, Italija – Grčka, Japan – Mađarska, Australija – Hrvatska.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button