KOŠARKA

Dončić: Rekord me nije zanimao; Prepelič: Kao braća smo

Luka Dončić kaže da je poseban osećaj sa Slovenijom doći do prve olimpijske pobjede, i to ubjedljivo nad Argentinom 118:100.

– Argentina je vrlo kvalitetan tim, bilo je teško jer su vrlo dobri u odbrani, ali spremili smo se i odigrali izuzetno dobar meč. Bili smo čvrsti u odbrani, a to nam je otvorilo i napad. Prvi olimpijski meč je iza nas, ubjedljiva pobjeda, poseban je osećaj – rekao je Dončić.

Dončić je upisao 48 poena (12-15 za dva, 6-14 za tri, 6-7 penali za 31 min), sedam manje od olimpijskog rekorda Oskara Šmita, uz 11 skokova, 5 asistencija i 3 rampe, uz 6 izgubljenih lopti.

– Ne zanima me rekord. Želio sam pobjedu, zato smo tu. Tri-četiri minuta pred kraj, utakmica je već bila odlučena, rekord nismo ni spomenuli.

Klemen Prepelič, koji je ubacio 22 poena, kaže da je zabilježena istorijska pobjeda.

– Argentina ima izvanredan karakter i nije lako takvoj ekipi dati 118 poena, jer oni se nikada ne predaju. To nas nije iznenadilo. Atmosfera u našem timu je prijateljska, svi smo kao braća – vjerujemo jedni u druge i pokrivamo jedni drugima leđa. Posjed po posjed, tako smo i stvorili razliku – rekao je Prepelič.

U drugom kolu, Slovenija igra s Japanom, u četvrtak od 6.40, a istog dana od 14.00 sastaju se Španija i Argentina.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button