NEKATEGORISANO

„Ja sam gej muškarac i olimpijski šampion!“

Reprezentacija Velike Britanije u sinhronim skokovima u vodu sa 10 metara napravila je senzaciju jer je u ponedjeljak došla do zlatne medalje u konkurenciji dominantne Kine. Prvi put još od Sidneja Kinezi nisu olimpijski šampioni u ovoj disciplini, a pažnju javnosti privukla je izjava britanskog skakača Toma Dejlija po osvajanju zlata.

Tom Dejli ima 27 godina, rodom je iz Plimuta u Engleskoj, nekadašnji je svjetski prvak, a pored sportske, ima i uspješnu karijeru jutjubera.

– Ja sam gej muškarac koji je takođe olimpijski šampion. Osjećam se dosta moćno zbog toga – kada sam bio mlađi nisam mislio da ću išta veliko ostvariti zbog onoga što sam – izjavio je Tom Dejli pošto je ostvario najveći uspjeh svoje karijere.

– Imam zlatnu olimpijsku medalju oko vrata poslije toliko godina. Mnogi su me otpisivali i govorili da su prošle moje najbolje godine, ali ja sam u najboljoj fizičkoj i mentalnoj formi u svom životu. Mentalitet je ono što nas je dovelo do zlata. Učestvovaću i u individualnom takmičenju ovdje u Tokiju – vidjećemo kako će se moje tijelo držati – rekao je Britanac.

Dejli i Tomas sakupili 471,81 poena, a veliki favoriti Čao i Čen imali su nešto više od poena minusa u odnosu na pobjednike (470,58). Treće mjesto je pripalo Rusima Bondaru i Minibajevu sa zbirom ocjena 439,92.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button