OSTALI SPORTOVI

Junaci dana: Titmus srušila Ledecki, traje dominacija Pitija VIDEO

Ariarna Titmus na 400 slobodno, Adam Piti na 100 prsno, Megi Meknil na 100 delfin i američka muška štafeta 4 x 100 slobodno osvojili su zlatne medalje tokom drugog dana finala na plivačkom takmičenju u Tokiju.

Junakinja dana je Australijanka Titmus, koja je sa trona skinula Amerikanku Kejti Ledecki. Odradila je taktički savršenu trku. Sve vrijeme je bila iza Ledecki ne puštajući je da se odvoji. Pojačala je u poslednjih 100 metara i dobila veliku rivalku.

Štopericu je zaustavila na 3:56,69. To je najbolje ostvarenje u istoriji Okeanije i samo 23 sekunde sporije od svetskog rekorda Ledecki. Kejti je trku završila sa rezultatom 3:57,36. U sijenci njihove borbe, bronzu je prigrlila Kineskinja Li Bingđi (4:01,08).

Nastavlja se dominacija Adama Pitija na 100 prsno. Sjajni Englez je odbranio tron iz Rija. Vodio je od početka do kraja trke. Štopericu je zaustavio na 57,37, što je najbolje ostvarenje u svijetu ove godine.

Od 2014. godine Piti je nepobjediv na velikim takmičenjima u ovoj disciplini. Ovo je ujedno prvo zlato za Veliku Britaniju na najvećoj smotri svjetskog sporta u Tokiju.

Drugo mjesto osvojio je odlični Holanđanin Arno Kaminga sa 58,00, a na najnižu stepenicu postolja popeo se 22-godišnji Italijan Nikolo Martinengi, koji je do cilja stigao za 58,33.

Svjetskoj titulu na 100 delfin, Margaret Mekneil je pridodala i olimpijsko zlato u istoj disciplini. Djevojka rođena u Kini prije 21 godinu, donijela je najsjajnije odličje Kanadi. U izuzetno uzbduljivom finalu slavila je sa vremenom 55,59, što je rekord Sejverne Amerike. Bila je na 11 stotinki od granice snova, koju drži Sara Sjostrom.

Samo pet stotinki iza Mekneil stigla je Kineskinja Jufei Žang, dok je sa 55,72 i rekordom Okeanije bronza završila oko vrata Australijanke Eme Mekion. Bila je za stotinku brža od američke tinejdžerke Tori Huske. Sjostrom je bila sedma sa za nju skromnih 56,91.

U posljednjoj trci programa američka štafeta 4 x 100 slobodno stigla je do zlata. Dresel, Pijeroni, Beker i Epl slavili su ubjedljivo sa 3:08,97. Italijani su se dokopali srebra u sastavu Miresi, Čekon, Zazeri i Frigo rezultatom 3:10,11, dok je treće mjesto pripalo Australiji (Templ, Inserti, Grem i Čalmers) sa vremenom 3:10,22.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: cvv shop
  2. Povratni ping: 코인
Back to top button