KOŠARKA

Marina direktna: Kada pogledam statistiku – poludim

Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, nije bila zadovoljna igrom svog tima u pobјedi nad Kanadom 72:68 na otvaranju olimpijskog turnira.

– Na kraju smo uspeli, ali ne mogu da ne govorim o našem broju izgubljenih lopti – kada pogledam statistiku, poludim. Znali smo iz Rija, kada smo izgubile od njih, da moramo da budemo pažljive. Jesmo pobedile i jeste prva utakmica uvek nezgodna, ali moramo da analiziramo sopstvenu odgovornost – rekla je Maljkovićeva i dodala:

 – Ozbiljno je ludo imati 28 izgubljenih lopti. Ozbiljna ekipa ne prodaje tako lopte. Evropske smo šampionke i ne možemo to sebi da dozvolimo u sledećim utakmicama.

Ana Dabović upisala je 11 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

– Sve što su nam Marina i stručni štab rekli, desilo se… Kanada je igrala agresivno od prvog do poslednjeg minuta, znamo kako smo pre pet godina igrali protiv njih i trudile smo se bar u finišu da završimo koncentrisano i jako. I na da kraju pobedimo, što je i najvažnije, jer u Riju nismo to uradile. Imale smo mnogo grešaka, ali mi je drago da nismo padale, da smo se borile i da smo imale određene momente u igri koji su bili baš lepi. Pokazale smo da smo tim, vraćamo tu energiju, pobeda je najvažnija na kraju – ističe Dabovićeva.

Srbija takmičenje u Grupi A nastavlja u četvrtak 29. jula od 10 časova i 20 minuta po srednjoevropskom vremenu.

Protivnik srpskoj selekciji biće Španija, ekipa koju je tim Marine Maljković pobijedio na Evrobasketu u velikoj drami poslije produžetka u četvrtfinalu turnira.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: what are magic truffles
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button