FUDBAL

Mrkela: Toplak bio primer izuzetnog stručnjaka i pedagoga

O nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde i reprezentativcu Jugoslavije, kasnije uspješnom treneru i selektoru, Ivanu Toplaku, koji je preminuo danas u Mariboru u 90. godini, sa velikim poštovanjem govorio je jedan od njegovih fudbalera Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

Ivan Toplak je između ostalog bio i selektor olimpijske reprezentacije Jugoslavije koja se 1984. godine okitila bronzom. Dio te generaciji bio je i Mitar Mrkela.

– Napustio nas je veliki čovjek koji je obilježio čitavu epohu u Crvenoj zvezdi, a mnogo je dao i srpskom i jugoslovenskom fudbalu. Imao sam tu privilegiju i čast da sam ga poznavao i učio od njega. Toplak je bio primer vrhunskog znalca, stručnjaka i pravog pedagoga – rekao je Mitar Mrkela za zvanični sajt Crvene zvezde.

Sportski direktor crveno-bijelih se prisetio i bronzane medalje na Olimpijskim igrama ’84. koju su Plavi osvojili pod vođstvom Toplaka.

– Bio mi je selektor u olimpijskoj reprezentaciji kada smo osvojili bronzanu medalju u Los Anđelesu 1984. godine. Odlično je vodio tu sjajnu generaciju u kojoj su pored mene bili igrači poput Dragana Stojkovića Piksija, Bore Cvetkovića, Jovice Nikolića i mnogih drugih izvanrednih fudbalera. Taj uspjeh će zauvijek ostati upisan u fudbalskoj reprezentativnoj istoriji. Ivan Toplak će mi zauvijek ostati u sjećanju – rekao je Mitar Mrkela.

(Sport Klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button