OSTALI SPORTOVI

NE KRIJU RAZOČARENJE Arunovićeva: Danas nije bio taj dan; Mikec: Mogao sam bolje

Zorana Arunović i Damir Mikec zauzeli su 4. poziciju u ukupnom plasmanu miksa u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

Zorana i Damir su se nakon kvalifikacija izborili za priliku da se nadmeću za bronzanu medalju sa parom iz Ukrajine koji čine Kostevič-Olemčuk, ali nažalost i pored velike borbe nisu uspjeli da osvoje olimpijsko odličje.

Zorana Arunović ističe da je 4. mjesto realan rezultat za naš tim koji je još jednom pokazao da je u svjetskom vrhu. Ipak, i pored toga ostaje žal za bronzanim odličjem.

– Osvojili smo 4. mjesto u zaista jakoj konkurenciji. Da smo u ovom momentu mogli da napravimo bolji rezultat, napravili bi ga. Svakako smo potvrdili kvalitet zauzimanjem 4. pozicije na najvećem svjetskom takmičenju. U prvom dijelu kvalifikacija smo iza sebe ostavili izuzetno kvalitetne reprezentacije i potvrdili da smo uigrana ekipa. Nažalost, danas nije bio taj dan. Poredak je isti kao i na Svjetskom prvenstvu, Kina, Rusija, Ukrajina i mi. SP se održavalo prije tri godine, što znači da držimo nivo takmičarskog nastupa, iako nam je ovo bila premijera na Olimpijskim igrama. Napravili smo dobar posao, nažalost falila je samo završnica. Čestitam timu Ukrajine koji je bio bolji za nijansu – rekla je Zorana Arunović nakon završenog meča.

Damir Mikec takođe potvrđuje da je osvajanje 4. mjesta u najjačoj svjetskoj konkurenciji odličan rezultat, ali da ipak ostaje žal za odličjem.

– Pokušavam da sumiram utiske sa današnjeg takmičenja. Imao sam veliku želju za osvajanjem ove medalje. Kvalitetan smo tim, jako smo se dobro borili u kvalifikacijama. Pokazali smo da pripadamo samom svjetskom vrhu. U finalu smo se vraćali u nekoliko navrata. Mislim da sam i ja lično mogao da pružim više, trebaće mi malo vremena da sve procesuiram. Žao nam je što danas nismo pobijedili Ukrajince, stari su nam dužnici, ali to je sport – završio je Mikec.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button