OSTALI SPORTOVI

CAR OLIMPIJSKOG SELA Đoković šmekerski prihvatio ulogu prve zvijezde

Najbolji teniser planete Novak Đoković i dalje je centralna figura u olimpijskom selu, ali mu to ne smeta da krči svoj put ka jedinom priznanju koje mu nedostaje u svijetu tenisa – zlatnoj medalji sa Olimpijskih igara.

U intervjuu poslije pobjede nad Janom Leonardom Štrufom dotakao se atmosfere koja vlada u Tokiju. Iako su na snazi brojna ograničenja zbog virusa korona, druženja, ćaskanja u prolazu uz obaveznu fotografiju sa najboljim postali su pravilo. Gotovo da nema čovjeka u selu koji nije poželio da ima uspomenu sa srpskim asom, a on je ljubazno izlazio u susret. Novinare je zanimalo da li se malo stišala euforija oko njegovog boravka sa ostalim sportistima, a on je odgovorio iskreno i šmekerski.

Sa gimnastičarkama Belgije

– Ne. Nije u suštini na meni da pričam o tome, ali nije. Dosta fotografija, dosta druženja i lepih reči u selu. To je ono što me puni pozitivnom energijom. Uživam u svakom trenutku zaista, ovo je nešto što mi kao pojedinačni sportisti ne možemo da doživimo tako često. Uopšte, da kao sportista predstavljaš svoju zemlju na Igrama je jedinstveni oseća. Ja sam svoj, sada ne bih da pričam o nekim odlikama i vrlinama i manama. Svestan sam nekih stvari, pa se trudim da svesno i živim. Trudim se da budem zahvalan na svakom momentu iako sam imao već tri učešća na Igrama i puno uspeha u svom sportu. Svestan sam da me mnogo sportista i ljudi prati i da je tenis globalno popularan sport. Sve je to fenomenalno, ali ja na svakog sportistu gledam kao na svog kolegu i želim da pitam i naučim nešto – rekao je osvajač 20 grend slem titula.

Amel Tuka oduševljen Đokovićevom jednostavnošću

Bez obzira što video i foto materijali odaju utisak da se malo opustio, on ipak zna svoj pravac. Poslije Štrufa u osmini finala na redu je Alehandro Davidovič Fokina, a taj meč na programu je sutra.

– Poznajemo se dobro, sa njim treniram u Španiji kada sam tamo na pripremama. Odličan momak, super se slažemo i znam šta me očekuje. Imam dan pauze, pa ću se pripremiti – rekao je Đoković.

Dončić priznao “poraz”

Slovenački superstar Luka Dončić trenitno je jedan od najpopularnijih sportista svijeta, ali je ipak morao da prizna poraz nakon što je dominirao na parketu protiv Argentinaca.

– Prija mi što sam jedna od zvijezda na Igrama, sa mnogima se fotografišem i mogao bih vjerovatno više. Međutim, lik sa najviše slika ovdje je definitivno Đoković – nasmijao se Dončić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button