FORMULAMOTOSPORT

„Doći ću preplanuo i obrijan i izgledaću mlađe“

Fernando Alonso kaže da se osjeća kao da mu je 25 godina iako će na Velikoj trci Mađarske postati tek drugi vozač Formule 1 koji se trkao sa 40+ godina.

Alonso će u četvrtak proslaviti 40. rođendan pa će na Hungaroringu postati tek drugi vozač Formule 1 koji je vozio nakon te „magične“ starosne granice i pridružiće se Kimiju Raikonenu koji je vozi i sa 41 godinom.

Dvostruki šampion Formule 1 prvu tituli je osvojio sa svoje 24 godine, 2005, a u Formulu 1 se vratio ove sezone nakon dvije godine pauze tokom koje je vozio Indi kar i Dakar reli.

Upitan za godine, Alonso se našalio da se sprema da obrije bradu kako ga više ne bi pitali za to.

– Doći ću preplanuo i obrijan tako da ću izgledati veoma mlado – našalio se Alonso i dodao:

– Za mene je to sasvim obična trka, rođendan ne pravi nikakvu razliku. Iskreno, nakon prvih nekoliko trka i udesa na početku sezone osjećao sam stres zbog povratka. Bio sam malo zabrinut zbog vilice i ramena, imao sam malu povredu. Ali, sada se osjećam dobro, na 200 odsto sam. U Mađarskoj će trka biti još samo jedan broj. Ješćemo tortu, ali pored toga biće to samo još jedan normalan vikend. Osjećam se kao da mi je 25, tako da šta god broj u pasošu kaže, to nije ono kako se osjećam – poručio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button